Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală

 

 

La data de 14.10.2020, în jurul orei 20:45, poliţiştii au identificat în trafic, pe strada Cerbului, din municipiul Hunedoara, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Hunedoara. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală din Hunedoara, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge, necesare stabilirii alcoolemiei.

 

 În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar de cercetare penală.

 

ACCIDENT RUTIER

 

La data de 14.10.2020, în jurul orei 13:55, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată cu privire la faptul că la intrarea în satul  Băcia a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetării la fața locului, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 80 de ani, din municipiul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 668 D, în satul Băcia, a virat  stânga, cu intenţia de a intra în curtea unui imobilul, fără să acorde prioritate autoturismului care circula regulamentar pe DJ 668 D, din direcţia Tâmpa spre Băcia, şi era condus de un bărbat de 56 de ani.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară  a unei femei în vârstă de 52 de ani, pasageră în autoturismul care circula regulamentar.

 

       În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil  în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Sursa: IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus