Mircea Bobora către consilierii PNL: „O să ne zâmbim cu plăcere în momentul când vom avea concluziile.” Avertisment pentru directorul economic.

Corpul de Control al Consiliului Județean Hunedoara a început în această săptămână un audit care verifică activitatea Spitalului Județean de Urgență de la momentul preluării în administrare, adică în vara anului 2010.

Potrivit președintelui CJ Hunedoara, Mircea Bobora, controlul vizează toate activitățile economice.

Anunțul a fost făcut de Mircea Bobora în cadrul ședinței CJ Hunedoara de vineri, când le-a transmis consilierilor liberali și un mesaj cu subînțeles în acest context: „Sunt convins că o să ne zâmbim cu plăcere în momentul când vom avea concluziile.”

Mesajul poate fi interpretat ca o ironie, având în vedere că Spitalul Județean a fost condus în perioada 2010-2016 de către reprezentanți ai PNL.

„Eu, ca și colegii mei care am decis acest control, ne așteptăm ca în urma lui să rezulte o activitate coerentă, o activitate în spiritul legalității, o activitate performantă a Spitalului. Rezultatele nu prea atestă speranțele noastre, dar vă voi aduce la cunoștință absolut totul. Există programe de cuantificare a acestor cheltuieli, există programe la care unii nu au acces, iar altora li s-a restricționat intrarea pe aceste programe. A ține evidența cheltuielilor pe fișe de magazie, mi se pare o jignire la perioada în care trăim”, a declarat vineri Mircea Bobora.

În ceea ce privește noua conducere a Spitalului Județean, Mircea Bobora a declarat că, în ciuda reținerilor inițiale, are încredere că managerul care a câștigat concursul se va descurca în noua postură. Este vorba despre Adina Pera-Ștefănie, care a devenit manager în urma concursului susținut în data de 12 iulie 2017.

„Când am văzut-o prima dată am avut o ușoară reținere, dar să știți că este extrem de aplicată și hotărâtă să facă treabă”, a mai spus președintele CJ Hunedoara.

În altă ordine de idei, CJ Hunedoara a locat vineri suma de 800.000 de lei pentru plata datoriilor pe care are Spitalul Județean.

„Sunt lucruri pentru care a primit un avertisment directoarea economică. Sunt facturi și de 230 de lei, multe până într-o mie de lei. Nu e normal. O să urmăresc și fiecare sumă și scadențarul. O să urmăresc ca sumele să fie plătite în funcție de termen, nu preferențial. O să analizăm și serviciile și prestațiile pe care le fac firmele care au de încasat bani de la noi”, a mai declarat Mircea Bobora.

Prioritatea zero a noii conduceri este, potrivit președintelui CJ, reorganizarea unității medicale.

4 răspunsuri

  1. In perioada aia erati in allianta PNL-PSD(contra naturii!) si “va zambeati cu mare placere” unii altora ca nu v-ati deranjat reciproc afacerile!
    Cat despre afirmatia ca actualul mamager al Spitalului este o persoana “extrem de aplicata” cred ca ar trebui “tradusa” ca nu se intelege la ce va referiti si oricum e mult prea devreme sa va exprimati pe marginea performantei daca la asta v-ati gandit.
    Dar o veni vremea sa va intrebe si pe dv. cineva de ce nu s-a respectat legea in cazul asa-zisului concurs de manager si nu numai…!!!

  2. Interesant! Nu va intereseza deloc angajarile si promovarile ilegale facute la spital!!! Ce se mai aude cu postul ocupat ilegal de director de ingrijiri? Dar sa nu ne mai miram avand in vedere incompetenta crasa a sefului de personal care habar nu are pe ce lume traieste! Sau aceasta e sustinuta de cealalta sefa de la nivel de consiliu,care nu stie sa controleze aberatiile acesteia si va induc in eroare .Poate se trezeste actualul manager si deschide ochii la cheltuielile de personal sau n are habar de ele!

  3. F interesant! Nu va intereseaza angajarile si promovarile ilegale facute la spital! Nu va intereseaza sporurile acordate ilegal la salarii,desi salariile depasesc cu mult plafonul stabilit prin lege! Poate actualul manager deschide ochii! Ce se mai aude cu incadrarea ilegala a directorului de ingrijiri? Dar ce sa ne mai miram avand in vedere incompetenta crasa a actualei sefe de personal?Ce fel de persoane recrutati d le Demeter?Si d l Bobora tolereaza

  4. F interesant! Nu va intereseaza angajarile si promovarile ilegale facute la spital! Nu va intereseaza sporurile acordate ilegal la salarii,desi salariile depasesc cu mult plafonul stabilit prin lege! Poate actualul manager deschide ochii! Ce se mai aude cu incadrarea ilegala a directorului de ingrijiri? Dar ce sa ne mai miram avand in vedere incompetenta crasa a actualei sefe de personal?Ce fel de persoane recrutati d le Demeter?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus