Aceasta a fost vândută în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu peste 91 de milioane de euro

AUR a anunţat, luni, că a depus la Parlament o solicitare pentru înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind vânzarea Termocentralei Mintia, cerând “explicaţii” pentru această decizie a Executivului.

“Parlamentarii AUR îşi îndeplinesc încă o dată misiunea pe care şi-au asumat-o faţă de alegători. Alianţa pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicaţii pentru decizia scandaloasă a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia. O solicitare de înfiinţare a unei comisii speciale de anchetă cu privire la circumstanţele care au condus la înstrăinarea termocentralei a fost iniţiată şi semnată astăzi de toţi senatorii şi deputaţii Alianţei”, se arată într-un comunicat al AUR.

Potrivit partidului, “dacă este o afacere onestă în beneficiul României”, parlamentarii Puterii ar avea “tot interesul” să fie de acord ca această comisie să fie constituită.

“În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro – preţul de vânzare stabilit. Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea şi oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferenţa majoră a valorii reale a acestei unităţi şi preţul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informaţie îndeobşte cunoscută), suma de pornire a licitaţiei fiind infimă chiar şi prin raportare la costurile de investiţie”, conform expunerii de motive a solicitării de înfiinţare a comisiei.

AUR a transmis că lista de semnături este “la dispoziţia” deputaţilor şi senatorilor care doresc “să clarifice suspiciunile care planează asupra acestei tranzacţii”.

Sursa: Agerpres

Termocentrala a fost închisă în 2021.

Un răspuns

  1. laurentiunistor@cdep.ro' Eugen Jerpeleanu spune:

    Deasemenea,AUR solicita o altă comisie parlamentară pentru analiza devalizării SC APAPROD SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus