În urma solicitării Blocului Național Sindical, vineri a avut loc, la convocarea prefectului, ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul județului Hunedoara. Tema supusă dezbaterii a fost analizarea aspectelor referitoare la activitatea Complexului Energetic Hunedoara.

La întâlnire au participat reprezentanții sindicatelor din Complexul Energetic Hunedoara afiliate la Blocul Național Sindical, administratorul judiciar, administratorul special, directorul general al CEH, directorii termocentralelor Mintia și Paroșeni, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Dorin Gligor, prefectul Sorin Vasilescu și subprefectul Fabius Tiberiu Kiszely. Ministerul Energiei a fost reprezentat de Diana Moldovan, director cabinet Secretar de Stat.

În cadrul discuțiilor sindicatele au făcut propuneri privind întocmirea unui plan viabil de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să se evite intrarea în faliment a agentului economic. S-a propus, de asemenea, să se aibă în vedere un sistem de măsuri de protecție socială pentru salariații care vor ieși din sistem înainte de vârsta de pensionare.

„S-a stabilit ca luni, 14.03.2016, prefectul Sorin Adrian Vasilescu să prezinte conducerii Ministerului Energiei concluziile ședinței Comisiei de Dialog Social, iar miercuri o delegație a sindicatelor prezente la ședința de azi să se deplaseze la București pentru continuarea dialogului la nivel ministerial”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus