Lungimea autostrăzii Lugoj – Deva este de 99,5 km, iar lucrările au fost împărțite în patru loturi.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, declansarea procedurilor de expropriere suplimentare pentru autostrada Lugoj – Deva si alocarea fondurilor necesare pentru plata despagubirilor. Este vorba despre 773.000 de lei, bani de la buget destinati despagubirii a 1.582 de parcele de teren extravilan, in suprafata totala de 878.164,82 metri pătrati.

Practic, exproprierile suplimentare au fost facute necesare de modificari ale proiectului intervenite ulterior sau de omisiuni in proiectul initial al autostrazii. In lipsa acestor exproprieri, constructorul s-a aflat in imposibilitatea legala de a execute unele lucrari, cum ar fi, spre exemplu mutarea utilitatilor.

Proprietatile vizate de Hotararea de Guvern sunt situate in localitatile traversate de intreaga autostrada Lugoj – Deva, adica pe raza localitatilor Dumbrava, Faget, Margina din judetul Timis si localitatilor Lapugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia si Branisca, din judetul Hunedoara.

Intr-un comunicat remis presei se arata ca suma de 773.000 de lei necesara despagubirii imobilelor a rezultat ca urmare a Raportului de expertiza intocmit de catre un expert autorizat al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR).

Lungimea autostrazii Lugoj – Deva este de 99,5 km, iar lucrarile au fost impartite in patru loturi: Lot 1 Traian Vuia – Sanovita, 27,4 km (finalizat), Lot 2 Cosevita – Traian Vuia, 28,6 km, Lot 3 Ilia – Cosevita, 21,2 km si Lot 4 soimus – Ilia, 22,1 km (in lucru).

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus