Flaviu Cernescu, românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline desfășurate în cele mai inedite locuri, va fi protagonistul unei experienţe extraordinare în unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România.

Joi, 16 octombrie, de la ora 17,00, în Aventura Park Arsenal Orăștie, Flaviu Cernescu va fi protagonistul unei demonstrații de slackline.

80 de metri înălțime, 45 de metri distanța de slackline. Acesta este noul record național stabilit de Flaviu Cernescu, după ce a reușit incredibila performanță la Turnurile Gemene de la UCM Reșița. După ce a uimit Timișoara cu o reprezentație de slackline în plin central orașului, între două clădiri emblematice pentru urbea de pe Bega (Teatrul Național și Hotel Timișoara), “Balaurul din Transilvania”, împreună cu regizorul proiectului, Sabin Dorohoi, au făcut o încercare senzațională la Reșița, care s-a transformat într-un succes de proporții.

Cel mai palpitant film documentar al anului, regizat de bănățeanul Sabin Dorohoi, îl are protagonist pe cunoscutul slackliner Flaviu Cernescu, omul care a uimit o lume întreagă cu spiritul său de aventură și curajul dus la extrem. Timișoara a devenit, astfel, kilometrul 0 al viitorului film documentar care promite să ne țină cu sufletul la gură și să ne inspire cu o poveste unică. Ceea ce s-a întâmplat la Reșița a depășit, însă, chiar și cele mai îndrăznețe visuri. Flaviu Cernescu a parcurs o distanță de 45 de metri pe slackline, la o înălțime de 80 de metri, la turnurile dezafectate de la UCM Reșița. Acesta este noul record stabilit de Transylvania Dragon, care își va continua aventura prin Transilvania și Banat, încercând constant să își depășească propriile limite. După Timișoara, Reșița, Cascada Bigăr, Herculane, săptămâna aceasta sportivul și întreaga echipă de filmare, vor merge la Alba Iulia.

Grupul Bega, condus de Emil și Marius Cristescu, a inaugurat la jumătatea lunii septembrie acest obiectiv cu o investiție de 6 milioane de euro. Obiectivele sunt parte a unui proiect de agreement, care mai include piste de biciclete, tiroliană, patinoar, skate park și centru de agrement călare. Investițiile în cele două obiective – parcul de agrement și locul de joacă – ajung la 3 milioane de lei.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Viitorul documentar va fi filmat într 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat (deocamdatã este perioada în care echipa solicitã aprobãrile autoritãţilor pentru acest demers inedit şi încã nu putem publica oficial exat toate locaţiile unde se va filma), cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul țãrii şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.  

Sursa: comunicat Arsenal Park Orăştie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus