Cum să faci turul Europei fără niciun ban în buzunar? Cu îndrăzneală, spune un tânăr de 24 de ani din Hunedoara, care a vizitat deja 10 ţări fără să scoată un ban din buzunar pentru cazare sau masă. Bogdan îşi descrie aventura cât se poate de plastic: a fost zugrav, a sărutat patru fete şi a dormit de cinci ori în sacul de dormit sub cerul liber.

Până la 22 de ani Bogdan nu a părăsit România, însă în ultimii doi ani şi-a luat revanşa. A vizitat 10 ţări şi a supravieţuit cu un singur euro pe zi. În primăvara lui 2013 şi-a luat ghiozdanul în spate şi a pornit la drum. Prima oprire, Ungaria!

“Am observat , atunci când călătoreşti cu autostopul, lucrurile se schimbă şi sunt foarte fluide. Un om îţi zice: Da, eu te duc acolo, dar între timp vreau trec pe acolo. Vrei vii cu mine? – Da, de ce nu?!”, spune Bogdan.

După câteva luni a vrut ceva nou şi a pornit către Grecia. Au urmat Portugalia şi Marea Britanie. În Portugalia sunt foarte multe smochine şi mergeam pe stradă şi luăm smochine…GRATIS”, a mai spus Bogdan.

În această ţară a lucrat ca zugrav, a pus pavaj şi mozaic şi s-a ocupat de amenajări interioare. Cei care l-au angajat l-au găzduit şi i-au dat de mâncare.

“Teoretic, nu prea cheltuiam nimic. Am făcut voluntariat 4-5 ore pe zi, în schimbul unei camere sau pat şi cele trei mese pe zi”, explică tânărul.

Dintre toate i-a picat cu tronc Slovenia, unde a stat aproape un an. Acolo şi-a cumpărat două conserve, 7 pachete de biscuiţi, 14 banane şi 5 mere. La finalul călătoriei a tras linie: s-a ales cu o experienţă extraordinară, a sărutat patru fete de naţionalităţi diferite, s-a întâlnit pe fugă cu cinci români şi a călătorit cu un autocar plin ochi de asiatici. A învăţat şi câteva trucuri, care îi facă pe şoferi tragă pe dreapta.

“Trebuie faci contact vizual cu şoferul şi nu ai ochelari de soare. Tot timpul uit în ochii lor. Mai fac şi puppy eyes, aşa. Trebuie te foloseşti de treburile astea“, explică Bogdan.

Mulţi dintre cei care l-au văzut pe Bogdan cu rucsacul în spinare i-au admirat curajul şi nebunia.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus