Pașii care trebuie urmați.

Pentru că sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar minivacanțele sau excursiile de week-end sunt din ce în ce mai dese, există premizele comiterii unor infracţiuni de furt din locuinţe. Cu un minim de efort și respectarea unor recomandări simple, vă puteți feri de neplăceri.

Ce trebuie să faceţi dumneavoastră:

Păstraţi discreţia cu privire la bunurile de valoare pe care le deţineţi în casă! Când plecaţi de acasă, asiguraţi-vă că aţi închis toate ferestrele (inclusiv cele mici  de la baie, hol), iar dacă locuiţi la parter, etajul I sau ultimul etaj, ar fi bine vă să montaţi grilaje  metalice la geamuri.

Încheiaţi poliţe de asigurare pentru locuinţă şi bunurile din casă în caz de furt.

Discutaţi cu vecinii la şedinţele de scară/bloc despre avantajele montării  unui sistem de supraveghere video pentru bloc. Prezenţa camerei de supraveghere va descuraja hoţii, iar costul va fi împărţit!

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ. Drumuri bune, drumuri rele în județul Hunedoara

     

Cum acţionează hoţii:

  • forţează sistemele de închidere ale ferestrelor (în special la cele din PVC);
  • escaladează balcoanele sau ferestrele lăsate deschise, mai ales cele de la parter, etajul I şi ultimul etaj;
  • utilizează chei potrivite, în general la spargerile „la pont” (atunci când au informaţii că în casă există sume mari de bani, bijuterii sau alte obiecte valoroase);
  • sună la interfon şi se dau drept altcineva pentru a le deschide şi a intra în apartament. Folosesc „calităţi false” (angajaţi de la gaz, curent, de la cablu, citesc apometre, fac reparaţii, dezinsecţii, vând promoţii), distrag atenţia proprietarului şi sustrag ce găsesc la îndemână (bani, telefoane mobile, portofele, bijuterii);
  • vizează apartamentele în care locuiesc persoane vârstnice, singure, pe care le păcălesc că sunt datornici pentru diverse lucrări la subsol/acoperişul blocului şi le cer să plătească diferite sume de bani.

Nu uitaţi ! 

Dacă sunteţi implicat într-un incident de orice natură, ca victimă sau martor, apelaţi  imediat la 112 – apel gratuit pentru urgenţe.

Un răspuns

  1. Pingback: Detalii ȘOCANTE în investigația privind tragedia feroviară de la Bănița - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus