Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Avocatul Poporului a atacat din nou legea carantinei și izolării, după ce CCR a declarat varianta anterioară neconstituțională iar Parlamentul a votat noul cadru legislativ.

„După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare, sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni diagnosticați pozitiv, pe lângă asta nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice, a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată și de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului.

Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care personal eu nu o înțeleg iar pesistența asta de a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autorităților sanitare să se lupte împotriva epidemiei, să protejeze sănătatea și viața oamenilor, mie îmi pare deja un atac împotiva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat șeful Executivului.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, la începutul lunii iunie, articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravențiile și amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Avocatul Poporului a contestat și articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern.

CCR a stabilit că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii au stabilit că instituirea, prin ordin al ministrului Sănătății, a carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate este neconstituțională.

Sursa: Digi24.ro

3 răspunsuri

 1. Buna ziua Doamna,
  A disparut dintre postari excelenta analiza demografica publicata acum cateva zile…
  De ce oare ? A deranjat atat de rau ?

  • Monalise Hihn spune:

   Nu a dispărut! E tot acolo.

   • Multumiri@Monalise.om' Blowing in the wind..... spune:

    Ar trebui republicata in fiecare zi. Eventual actualizata, ca situatia victimelor Covidului….Fiindca articolul descrie o realitate mai grava decat pandemia actuala. Poate se trezeste cine trebuie…. Sau ca o sfidare aruncata celor care nu vor sa se trezeasca….
    Macar sa nu poata spune ca n-au stiut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus