Persoana care susține că deține marca „Arsenie Boca” i-a luat la rost pe comercianții de obiecte religioase. Polițiștii din Hațeg se află la fața locului.

Deținătorul mărcii „Arsenie Boca“, arădeanul Daniel Gheorghe, cel care în ultimele săptămâni a demarat mai multe acțiuni pentru a bloca vânzarea de obiecte religioase cu chipul părintelui, a mers astăzi la Prislop, pentru a avea o discuție cu agenții comerciali.

Daniel Gheorghe a solicitat intervenția POLIȚIEI pentru a se lua măsuri împotriva comercianților. Reprezentanții IPJ Hunedoara au declarat că, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Hațeg.

„În calitate de reprezentat legal al S.c. Pulse Escape S.r.l. -unica deținătoare a licenței de marcă Părintele Arsenie Boca – voi fi prezent la Mănăstirea Prislop. Scopul vizitei va consta în informarea tuturor agenților comerciali care doresc să vândă produse care poartă însemnele mărcii înregistrate, cu privire la condițiile necesare intrării în legalitate. Este mai mult decât necesar ca toți cei care până acum comercializau astfel de produse – fie-n mănăstire, fie la tarabele aflate în zona adiacentă mănăstirii, ori în alte unități comerciale – să înțeleagă că această licență nu le interzice să mai desfășoare acte de comerț, însă le impune îndeplinirea unor condiții minimale. Totodată, tuturor celor interesați de obținerea unei astfel de licențe, le voi oferi sprijinul meu necondiționat. De asemenea, aduc la cunoștință că în cazul în care voi constata încălcări ale legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, voi sesiza organele competente în vederea luării de măsuri în consecință“, a anunțat Daniel Gheorghe înainte de a pleca la Prislop.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, a declarat recent, că părintele Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească şi nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei străine fiind catalogat ca o chestiune “total deplasată”.

“Părintele Arsenie nu poate fi, în niciun fel, asumat ca o marcă înregistrată sau ca un brand. Părintele Arsenie este o personalitate duhovnicească, o personalitate a Bisericii, o personalitate – aş spune eu, naţională, şi cred că a revendica astfel de pretenţii asupra părintelui Arsenie Boca este o chestiune total deplasată. Echivalează, aş îndrăzni să spun, cu pretenţia de a şi-l asuma pe Mihai Eminescu sau pe Mihai Viteazu. Cam acelaşi lucru este. Nu poate nimeni să deţină drepturi asupra unei personalităţi, chiar dacă aceasta nu mai trăieşte, decât în măsura în care există nişte drepturi de moştenire, de succesiune. Dar nu altfel”, a spus reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

El a arătat că Episcopia Devei nu a primit, până acum, nicio înştiinţare oficială referitoare la existenţa unor drepturi de proprietate asupra mărcii “Părintele Arsenie Boca”, precizând, totodată, că în momentul în care va apărea o astfel de notificare vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a proteja imaginea părintelui şi pe credincioşii pentru care părintele Arsenie reprezintă un reper moral.

DOSARE PENALE pentru icoanele cu Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop

Bărbat de 32 de ani înjunghiat MORTAL după un scandal pe o terasă

5 răspunsuri

 1. Nu va trece mult si urmeaza ca cineva sa detina drepturi asupra imaginii lui Dumnezeu asa cum ar arata El in inchipuirea bolnava a mutitorului de rand care ar avea asemenea pretentii.

 2. Părintele Arsenie Boca este un bun duhovnicesc al tuturor românilor, cum este posibil ca un ins să pună stăpânire pe Sfântul nostru, al tuturor românilor !? Patriarhia română se face vinovată de tot tămbălăul acesta, dacă patriarhia română îl trecea în rândul sfinților români, nu se întâmpla așa ceva, așa ceva are să se întâmple și cu sfinții închisorilor și asta de la nepăsarea patriarhului Daniel, care de la atâta lux și avere, prea puțin pune preț pe oameni, pe patriarh l-au orbit : banii, luxul și averea, în felul acesta suferă toată lumea românească, în loc să fie un exemplu de modestie pentru toți preoții, patriarhul Daniel, se remarcă prin tot / toate pe HRISTOS le-a urât și scârbit : iubirea de arginți, a mers pe jos și foarte rar s-a deplasat cu asinul și cămașa albă, simplă și fără zorzoane, cum vedem la foarte mulți preoți, ierarhi, mitropoliți, dând impresia oamenilor că au în fața lor, femei împopoțonite, luxoase și împodobite și nouă femeilor ne cer simplitate, modestie și lucruri pe care ei, slujitorii altarelor nici nu le-ar îmbraca vreodată ! Toate acestea și altele asemenea acestora au determinat și determină mari tulburări, domnilor slujitori ai sfintelor altare, luați aminte, că ce se petrece cu Sfântul Arsenie Boca, nu-i treabă bună și că, credinței creștine ortodoxe, i-se tulbură apele din vina acelor slujitori nevrednici și incapabili ca să țină “apele” credinței creștine ortodoxe, în matca lor și asta de la faptul că, au mai presus cele materiale decât pe cele spirituale, pentru care fapt suferă un popor întreg !

  • Domnu creștin nu mai improsca cu mizerii in patriarhie…fa-te tu patriarh si nu mai eticheta tu pe nimeni ca e asa si pe dincolo..de parca ai stat tu si l-ai păzit pe patriarh sa vezi cum trăiește si ce mănâncă..daca a îngăduit Dumnezeu sa fie patriarh stie de ce si cand va crede de cuviință si nu va mai fi vrednic îl va schimba..iar un sfânt nu devine sfânt decat atunci cand îngăduie Dumnezeu sa se dovedească prin semne si minuni nu ca vrem noi drept pilda iti recomand viata Sf Dimitrie Basarabia de la apa Lomului sau viata Sfintei Cuvioase Parascheva..nu mai fi lipsit de respect ca daca ai fi tu in locul patriarhului la presiunea si responsabilitatea pe care o are el nu stiu cum ai rezista…

  • Dar din câte îmi aduc eu aminte, parcă Daniel promisese că demisionează atunci când cu… Colectiv. Zicea că toate aprobările durează 3 luni și că după aceea i se aprobă așa – zisa demisie de către Sfântul Sinod. Păi, și ce mai caută, frate, în fruntea BOR???
   Chiar nimeni nu mai știe de promisiunea asta??? Toată lumea a uitat?? Nimeni nu-și mai aduce aminte???
   Aş putea sa jur ca așa a zis Patriarhul, că își dă demisia, ca a scris-o dar ca așteaptă să treacă 3 luni până se hotărăște cine sa vină în locul lui…

 3. Domnu creștin nu mai improsca cu mizerii in patriarhie…fa-te tu patriarh si nu mai eticheta tu pe nimeni ca e asa si pe dincolo..de parca ai stat tu si l-ai păzit pe patriarh sa vezi cum trăiește si ce mănâncă..daca a îngăduit Dumnezeu sa fie patriarh stie de ce si cand va crede de cuviință si nu va mai fi vrednic îl va schimba..iar un sfânt nu devine sfânt decat atunci cand îngăduie Dumnezeu sa se dovedească prin semne si minuni nu ca vrem noi drept pilda iti recomand viata Sf Dimitrie Basarabia de la apa Lomului sau viata Sfintei Cuvioase Parascheva..nu mai fi lipsit de respect ca daca ai fi tu in locul patriarhului la presiunea si responsabilitatea pe care o are el nu stiu cum ai rezista…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus