Bananele ar putea lua locul merelor pe care le primesc elevii, în anul şcolar viitor. Regulamentul european al programului care îşi propune să-i încurajeze pe copii să mănânce fructe a fost modificat.

În România, limita valorii zilnice a unui fruct este de 45 de bani, inclusiv TVA, la fel ca în 2014. Fondurile alocate ţării noastre prin acest program, pentru 2016 – 2017, sunt de 66 milioane de lei.

„De acest program se ocupă atât autorităţi locale, cât şi şcolile, Ministerul Agriculturii doar transferă sumele. M-am referit la mere, există şi alte soluţii, spre exemplu în loc de lapte, noul regulament prevede acordarea de produse procesate ca de exemplu iaurt, brânzeturi.

Schema se numeşte Fructe în şcoli, banane şi lapte, că s-au unificat, e adevărat că un copil de la ţară s- ar putea să prefere o banană, care e mai hrănitoare decât un măr, iar cei de la oraş o să prefere merele, dar există un mare semn de întrebare: de ce nu reuşim să livrăm aceste mere? De multe ori sunt provenite din import”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus