Decizia instanței nu este definitivă

Judecătoria Hunedoara a decis că Alexandru Cobzaru trebuie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Tribunalul Hunedoara.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Hunedoara a fost reţinut duminică după-amiază de poliţişti pentru 24 de ore, după ce a agresat un copil de 13 ani aflat într-un parc din localitate, trântindu-l de pământ.

Echipa de ordine publică trimisă la faţa locului a stabilit că incidentul a avut loc după ce copilul agresat şi fiul agresorului, în vârstă de 7 ani, s-au certat. La scurt timp, tatăl copilului mai mic s-a dus în locul unde se afla băiatul mai mare, l-a ridicat şi apoi l-a trântit de pământ. Apoi, l-a lovit și pe fiul său de 8 ani.

Copilul agresat a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru îngrijiri medicale, unde a rămas internat. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au decis, în cursul zilei de luni, să-l transfere pe secţia de Neurochirurgie, având în vedere că minorul a suferit un traumatism la cap.

„Copilul este în stare stabilă. Nu-i este pusă viaţa în pericol, în acest moment. Este internat la Neurochirurgie pentru supraveghere şi tratament. El are un traumatism cranian cu o fractură la osul occipital, care nu necesită intervenţie chirurgicală”, a explicat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au declanşat, luni, anchete sociale la domiciliile celor doi copii, de 13 ani şi de opt ani, care au fost agresaţi de un bărbat de 29 de ani, duminică după-amiază, într-un părculeţ din municipiu.

Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

„Reprezentanţi ai DGASPC şi ai DAS Hunedoara s-au deplasat la domiciliile celor doi minori în vederea evaluării iniţiale. (…) Pentru prima familie (a copilului de opt ani – n.r.) s-a dispus măsura protecţiei în cadrul Centrului maternal din Hunedoara. Pentru familia copilului de 13 ani se vor dispune măsuri de protecţie, dacă se impune acest lucru”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.

Potrivit acesteia, bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii la locul de joacă este concubinul mamei băiatului de opt ani. Femeia mai are un copil în vârstă de opt luni.

Copiii şi familiile acestora primesc consiliere psihologică din partea specialiştilor DGASPC Hunedoara. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus