Materialele din această rubrică au la bază informații obținute pe surse și sunt prezentate sub formă de PAMFLET. A se trata ca atare!

Ce tristețe! Canicula i-a făcut pe „distinșii” politicieni hunedoreni KO. Abia mai miorlăie câte unul și altul. Oricum, degeaba! PSD își face mendrele, că e la putere, iar PNL nu prea există în județul Hunedoara, de unde să facă și opoziție?!

În municipiul Hunedoara, până și „tristul” de Viorel Arion stă ceva mai bine decât PNL – care a pierdut și din puținii votanți pe care i-a avut în decembrie, anul trecut. Dacă atunci liberalii au „reușit” un „măreț” aproape 17 la sută, acum se îndreaptă cu pași mari spre un rezultat cu o singură cifră. Hunedoara Liberă a obținut rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în municipiul Hunedoara în urmă cu aproximativ două săptămâni. La intenție de vot pentru postul de primar, dacă duminică ar avea loc alegerile, situația este următoarea: Dan Bobouțanu – 65%, Bogdan Giurgiu – 15%, Viorel Arion – 13% (cum s-a lipit el, săracul, de cifra „norocoasă”!), iar restul persoanelor intrate în sondaj nu prea contează.

Pe de altă parte, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar câștiga detașat alegerile, cu un scor de 65 la sută, PNL ar obține 12 procente, USR 5, la fel PMP, iar UDMR 4 la sută. Ca încredere în parlamentarul local, Eleonora Carmen Hărău stă mult mai prost până și decât novicele politic Ilie Toma; Hărău e cu un procent sub scorul oricum extrem de slab al PNL. Se vede treaba că Madam Senator n-a avut vreme să se implice prea mult în munca de partid. A fost prinsă cu deschiderea restaurantului, cu șantierul hotelului de lângă castel… Cheltuieli, deh! Lasă, nu-i plângeți prea mult de milă, că a mărit tarifele pentru curățenie în oraș, e drept și cu ajutorul unor pesediști și al UDMR, așa că e bine, are balta pește!

Revenim cu o chestiune pe care am supus-o atenției în urmă cu câteva luni. Le propuneam primarilor să aleagă ce preferă: lefuri mărite sau „încredințările directe” – de unde se spune că iau tainul. Ca orice bugetar privilegiat, au ales și una, și alta. De ce? Pentru că pot! Decât urâtă și săracă, mai bine frumoasă și bogată, este? Uite-așa, au și salarii de zeci de milioane, și posibilitatea să ofere contracte fără licitație. Le iese și lor ceva din încredințările directe de sub 100.000 de euro? Dacă aveți dubii, noi suntem dispuși să punem pariu că primarii ar prefera să le taie salariile decât să fie obligați să facă licitații transparente pentru fiecare leu din buget.

Știți ce am sărbătorit duminica trecută, pe 6 august? Răspuns: Ziua Minerului. Pușca și cureaua lată / Ce județ industrializat eram odată… Ghici cine a venit în Valea Jiului să asiste la ceremonia solemnă (cu slujbă și depuneri de coroane) închinată minerilor care au murit în subteran. Ditamai ministrul Energiei, Toma Petcu, colegul lui Mircea Moloț din ALDE. De altfel, cei doi ies în evidență în toate fotografiile făcute la respectivul eveniment: Moloț, ca la nuntă, într-un costum de culoare deschisă și adidași în picioare, iar ministrul Petcu într-o ținută casual, cu sacou asortat la blugi. Fără comentarii…

Deputatul Natalia Intotero a trecut la „categoria grea”, rezolvând din trei echere și-un flic-flac o problemă de economie care încuie mintea celor mai mari specialiști. Despre ce este vorba. Nănașa Natalia a demonstrat lumii întregi cum e cu mecanismul plății defalcate a TVA – split VAT (v-am spus doar că e serioasă treaba!), totul într-un comunicat de presă de 4 paragrafe. Ce s-o mai lungim, Nănașa zice că e foarte bine cu noua regulă – chiar dacă bulgarii au renunțat la ea acum 10 ani, italienii o aplică doar pentru anumite operațiuni economice, iar polonezii studiază de 2 ani dacă e bună sau nu pentru economia țării lor. Doamne-ajută, așa să fie, și să crească încasările statului din TVA, ca să aibă PSD-ul bani pentru „majorarea salariilor românilor” – cum frumos grăiește deputata în comunicatul de presă.

Ei, dragă Nănașă, la splitare nu te contrazicem, că ne depășește chestiunea, dar la „salarii mărite pentru români” avem puțin de discutat. Ca să măriți salariile pentru unii dintre români (pentru angajații statului, mai exact), trebuie să luați mai mulți bani din economie, adică de la alți români. Cum faceți asta? Prin taxe, impozite și accize, desigur, că nici măcar geniile din PSD nu pot inventa altă metodă. Grijă mare, că s-ar putea să reușiți să le majorați veniturile unora pe seama sărăcirii altora (a celor angajați la privat, adică).

Acum, dacă tot a devenit specialistă în economie, rugămintea noastră ar fi să le dea niște lecții oamenilor de afaceri hunedoreni, să-i învețe și pe ei cum să dubleze salariile angajaților. La pensiunea de la Brad deținută de soțul dumneavoastră ați dublat salariile angajaților români, nu-i așa?

Materialele din această rubrică au la bază informații obținute pe surse și sunt prezentate sub formă de PAMFLET. A se trata ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus