„E mai slabă decât sceneta lui Turcescu” a fost primul gând la auzul „demonstraţiei” lui Băsescu, pe nişte documente de guvern, cum că Ponta a fost ofiţer acoperit SIE între 1997 şi 2001.

Când cu doctoratul plagiat de V. Ponta, ziarul Gândul a pus pe două coloane textul tezei şi textul cărţii copiate . Orice ins alfabetizat putea să constate identitatea şi furtul comis de Ponta. Dovada era simplă şi imparabilă. Rezultatul asupra electoratului lui V. Ponta? Zero barat. N-a pierdut nicio zecime de procent.

Dacă îi spui unui votant pesedist Ponta e un plagiator, îţi răspunde ferm că s-a demonstrat prin lege că asta e o minciună şi că, de altfel, toţi au copiat la doctorat.Şi vine acum „nenea” electoral al domnişoarei Udrea şi vrea să-l doboare pe Ponta cu o poveste, cu o „deducţie”, că fiindcă a semnat o hotărâre de guvern prin care nu pot fi deconspiraţi ofiţerii acoperiţi SIE care îşi încetează activitatea în slujba serviciului,  rezultă că a fost ofiţer acoperit SIE.

Când scriu asta, sunt convins că Ponta se amuză copios, ba chiar s-a şi culcat. Mâine îi va fi cât se poate de uşor să-l mai facă o dată iresponsabil pe Băsescu, să spună despre el că bate câmpii, că lezează grav interesul naţional.

Nu are nicio importanţă dacă ce spune Băsescu e adevărat sau nu. Nimeni, nici SIE,  nici, cu atât mai puţin, cutra albă Meleşcanu nu va confirma aşa ceva.

Măcar dacă ar fi fost vorba de SRI,  în cazul ăsta se mai putea lăsa un reziduu de securism, de turnătorie pe Ponta,  dar SIE n-are treabă cu interiorul, ci cu externele,  se bate cu duşmanii patriei. Dacă vrea şi o figură de stil, Ponta poate să zică „N-am fost acoperit SIE, dar dacă aş fi fost, aş fi mândru, mândru că sunt român, mândru că mi-am servit ţara!”.

Persoana care s-a aflat în studio cu Băsescu ar fi putut să-i pună măcar o întrebare printre limbi: „Spuneţi că i-aţi cerut lui Meleşcanu să vă comunice lista ofiţerilor acoperiţi SIE din Guvern în noiembrie 2013. Deci, cel puţin de atunci, ştiaţi despre Ponta ca agent acoperit. Ştiaţi că a călcat legea, fiind şi procuror.

De ce nu aţi comunicat asta public imediat după ce Meleşcanu a refuzat să vă dea lista? De ce aţi aşteptat, cu Ponta premier al României, aproape un an, până astă-seară – dacă primul ministru are „dublă comandă” nu e nicio problemă? Doar dacă ajunge preşedinte apare problema infracţiunii acoperit-procuror şi „dublei comenzi” cu serviciile?”

Persoana n-a pus întrebarea pentru că era preocupată să constate că lui V. Ponta i s-au înjumătăţit voturile în noaptea asta…

Pe scurt: pe votanţii lui Ponta nu-i clinteşte nimic, cu atât mai puţin cimilitura „securistă” a lui Băsescu. Antipontiştii, la rândul lor, au adjective pentru  febleţea lor pe lângă care „securist” e o dezmierdare.

Singura categorie care ar putea fi mişcată sunt votanţii „adormiţi”, cei care nu mai votează de ani de zile sau n-au votat niciodată. Vedeţi vreun adormit sculându-se dis de dimineaţă şi strigând: „Băsescu zice că Ponta a fost ofiţer acoperit SIE şi Ponta minte că nu e! Treziţi-vă, şi la urne, că aşa nu se mai poate!”?

Revăd ce am scris şi constat că mă puteam opri după prima propoziţie: „E mai slabă decât sceneta lui Turcescu”.

Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus