Un bărbat în vârstă de 81 de ani din Deva a rămas fără o sumă importantă de bani după ce a primit în casă două persoane necunoscute, care au susţinut că se ocupă cu deratizarea.

Fiul victimei în vârstă de 46 de ani a făcut plângere la poliţie când a aflat că tatăl său a fost furat. Hoţii, profitând de lipsa de neatenţie a bărbatului, au sustras din locuinţă suma de 1.150 de lei.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar poliţiştii continuă investigaţiile în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Recomandări preventive ale poliţiştilor

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrieteneasca cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

foto adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus