Atenţie la neatenţie: poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor femeie care au înşelat o hunedoreancă, de la care au obţinut un lănţişor şi o pereche de cercei din aur

În data de 08.08.2018, în jurul orei 11.30, Poliția Municipiului Hunedoara  a fost sesizată de o hunedoreancă în vârstă de 72 de ani, care a reclamat faptul că a fost înșelată de două femei.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 10:45, persoana vătămată a fost abordată pe  strada Cerbului, din municipiul Hunedoara, de două femei care au întrebat-o dacă știe adresa unui azil de bătrâni în zonă, întrucât doresc  să dea „de pomană” mai multe bunuri.

Pentru a fi mai convingătoare, femeile i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănțișor și două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea „de pomană”.  Ulterior,  una dintre femei i-a propus persoanei vătămate să schimbe cerceii pe care îi purta și lănțișorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, partea vătămată a fost convinsă de oferta aparent avantajoasă propusă de acestea.

După ce au schimbat bijuteriile, una dintre cele două femei a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un șervețel și i le-a dat persoanei vătămate, spunându-i să nu le desfacă timp de șase săptămâni, după care cele două femei au plecat de la fața locului.

Ajunsă acasă, persoana vătămată a desfăcut șervețelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur și că a fost înșelată.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autoarelor şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii hunedoreni vă recomandă:

          Nu acceptaţi să cumpăraţi aşa-zise “chilipiruri” de la persoane neautorizate: fiţi suspicioşi cu privire la oferirea de bunuri la „preţuri avantajoase”. Bunurile pot proveni din furt sau pot fi contrafăcute.

          Nu vă lăsaţi convinşi să efectuaţi schimburi valutare sau de altă natură cu persoane necunoscute, chiar care oferta pare „de nerefuzat”!

          Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

          Apelaţi, gratuit, serviciul unic de apeluri de urgenţă 112 şi un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului.

          Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus