Procesul fostului şef al BCCO Alba Iulia intră în istorie!

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul în care fostul şef al BCCO Alba Iulia este atât inculpat, cât şi parte vătămată, au admis citarea ca martori în proces a unor nume grele din sistemul judiciar românesc.

Berbeceanu, faţă în faţă cu ALINA BICA!

Astfel, la termenul de miercuri, 11 februarie, judecătorii au admis citarea ca martor a fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica (în prezent arestată). Confruntarea celor doi ar trebui să lămurească multe din aspectele semnalate de Traian Berbeceanu încă de la reţinerea sa din octombrie 2013. La acea vreme, prin intermediul unei scrisori, comisarul şef a susţinut că Alina Bica fusese informată cu privire la neregulile semnalate în funcţionarea DIICOT Alba în rapoartele înaintate în cursul verii anului 2013.

Procurorii DNA au prezentat în rechizitoriu o discuţie purtată între comisarul şef Traian Berbeceanu şi adjunctul şefului Poliţiei Române, chestorul Florentin Robescu. Berbeceanu îi povesteşte lui Robescu cum s-ar fi încercat muşamalizarea raportului în care erau prezentate posibile fapte de corupţie ale lui Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean. Comisarul îi relatează o discuţie pe care a avut-o cu Alina Bica în biroul acesteia de la DIICOT, la care a participat şi adjuncta DIICOT Georgiana Hosu, în care Bica i-a reproşat că din cauza acelui raport “a fost luată de urechi” de Procurorul General. De asemenea, Berbeceanu povesteşte cum Alina Bica i-ar fi reproşat că îi vânează procurorii, atenţionându-l că nici el nu este “Albă ca Zăpada” şi să nu creadă că Ioan Mureşan va pleca, iar el va “rămâne acolo”. 

Şefii IGPR şi DIICOT, chemaţi la bară!

Magistraţii ÎCCJ au aprobat şi audierea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. Traian Berbeceanu susţine că a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi încă din 2012. Citat ca martor în proces va fi şi chestorul Florentin Robescu, adjunctul şefului IGPR.

De asemena, va fi citată şi actuala şefă antimafia, Georgiana Hosu – procuror şef al DIICOT, dar şi soţul acesteia, Dan Hosu – fost ofiţer BCCO.

O armată de procurori, martori chemaţi de Berbeceanu

Comisarul Berbeceanu a mai cerut audierea unor procurori cu care a colaborat în trecut, la diverse dosare: Diana Pecincu, care a instrumentat dosarul “Hidra”, Florin Nanu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr, care i-au coordonat activitatea la dosarele “Spună” şi “Bibanul” şi “Aurul Dacic”, dar şi a unor procurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.

Contactat telefonic, comisarul şef Traian Berbeceanu nu a dorit să facă niciun fel de comentariu cu privire la aceste noi informaţii. 

MINUTA din dosarul BERBECEANU:

I. Admite proba solicitată de inculpatul Mihalache Mihai Adrian, prin apărător desemnat din oficiu, constând în reaudierea inculpatului Muntean Alin Mirel şi pune în vedere inculpatului să depună la dosarul cauzei lista cu întrebările pe care înţelege să le formuleze, până la data de 11.03.2015.
II. Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi încuviinţează administrarea probei cu martori, suplimentar faţă de cei deja incluşi în calendarul cercetării judecătoreşti, urmând a fi citaţi: 1) Giurea Petrică Marius; 2) Timiş Gheorghe Claudiu; 3) Popa Dorin ; 4) Pănoiu Nicoleta; 5) Ordog Gizella Eva; 6) Magoş Petru ; 7) Cociuba Teodor; 8) Szabo Arpad Laszlo ; 9) Szabo Gyongyver ; 10) Brînda Cristinel; 11) Milodin Simona Elena ; 12) Lazăr Edit; 13) Danciu Constantin.
III. Admite proba solicitată de inculpatul parte civilă Berbeceanu Traian constând în audierea martorilor pe latură penală şi latură civilă, astfel cum au fost menţionaţi în cererea depusă la dosar.
IV. Admite proba solicitată de inculpatul Mihalache Mihai Adrian, privind audierea martorilor Şelaru Florina Adriana şi Păcurar Ştefan, deja inclusi în calendarul cercetării judecătoreşti şi respinge cererea constând în audierea martorilor asistenţi Beian Elena, Buia Viorica şi Pesterean Petru, precum şi a martorului Panou Constantin.
V. Admite audierea sau vizionarea în şedinţă publică a tuturor înregistrărilor contestate de părţi, după identificarea certă a acestora, sens în care încuviinţează părţilor eliberarea de copii ale suporţilor optici înaintaţi odată cu dosarele.
VI. Admite proba solicitată de inculpatul Mihalache Mihai Adrian de ascultare a înregistrării audio aflate pe suportul optic PVP marca Copyme, seria U82/P/IX/1/1 folder 71RA-1-HP-PCA, subfolder H13-7985238 15.11.2012 14-02-30.
VII. Admite proba solicitată de inculpatul parte civilă Berbeceanu Traian privind comunicarea de către DIICOT – Structura Centrală de copii ale înregistrării audio efectuate neautorizat de către DIICOT Alba Iulia cu martorul Laza Adina, în cursul anului 2012.

VIII. Admite cererea inculpatul Mihalache Mihai Adrian privind depunerea la dosar a suportului original care conţine folderul 71RA-1-HP-PCA, sens în care emite adresă către DIICOT – Structura Centrală. 

IX. Se vor emite adrese către DIICOT – Structura Centrală, pentru a se comunica copii ale înregistrărilor audio efectuate în mediul ambiental realizate cu ocazia activităţilor, conform autorizaţiei nr. 304 din 19.11.2013 emisă de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 7595/2/2013 şi pentru a se comunica copii ale înregistrărilor audio-video realizate cu ocazia audierii tuturor martorilor şi inculpaţilor, în dosarul nr. 386/D/P/2013 şi care nu au fost comunicate.
X. Admite proba cu înscrisuri, context în care se vor obţine relaţii privind baza de date CAMAS şi a dosarelor de urmărire informativă.
XI. Admite cererea formulată de inculpatul parte civilă Berbeceanu Traian, de depunere la dosar a următoarelor înscrisuri din dosarul nr.71D/P/2011 (dosarul Cupeţiu): rechizitoriul; copia procesului-verbal întocmit de Garda Financiară Hunedoara la data de 31.07.13; copia procesului-verbal din data de 15.05.13, redactat de inculpatul Muntean Alin; copia declaraţiei martorei Filimon Ana Maria, martor audiat de inculpatul Muntean Alin în luna mai a anului 2012; copii ale declaraţiilor inculpatului Balint Dan, sens în care se va emite adresă la DIICOT –BT Hunedoara.
XII. Prorogă pronunţarea asupra probei cu expertiza având ca obiect stabilirea autenticităţii înregistrărilor, inclusiv a înregistrării aflată pe suportul optic PVP marca Copyme, seria U82/P/IX/1/1 folder 71RA-1-HP-PCA, subfolder H13-7985238 15.11.2012 14-02-30, după audiere în şedinţă publică, în condiţiile menţionate anterior şi a probelor solicitate de inculpatul Urs Ion Vasile după precizarea cererii pe aspectul naturii înscrisurilor ce vizează situaţia de fapt şi a calităţilor şi adreselor martorilor.
XIII. Ia act de renunţarea inculpatului Mihalache Mihai Adrian la probele indicate în cererea de probatorii, respectiv audierea lucrătorului SRI Hunedoara care a efectuat supravegherea operativă a numitei Rusu Anca în data de 15.11.2013, precum şi emiterea unei adrese către operatorul de telefonie mobilă pentru comunicarea listingurilor telefonice pentru numărul de telefon aparţinând numitei Rusu Anca pentru data de 15.11.2012. 

 

6 răspunsuri

 1. Ma bucur pt. el dar noi oamenii obisnuiti care nu suntem parte a sistemului nu am fi avut nici o sansa!

  • Ioana !
   Noi “oamenii obisnuiti ” suntem putin cam lashi “.
   El , e adevarat , s-a batut pentru dreptate .Dreptatea lui .
   Noi suntem putin cam “curve ” .Sa se bata altii pentru noi .
   Iti spun asta pentru ca in 81 am trait asa ceva pe pielea mea .
   Romanii sunt curve .

 2. Jos pălăria în fața acestui om. Intră in istorie și datorită faptului că a pornit un război in care nimeni nu-i dădea vreodată vreo sansa de câștig.

 3. nu il mai ridicati in slavi pe berbeceanu,ca nu e asa de corecte pe cat pare,a bagat zeci de oameni la puscarie nevinovati,doar sa-si faca grade pe spatele lor,merge la toate capetele ,se da prieten cu tine si cand iti este lumea mai draga il aresteaza…sPer sa ii dea pedeapsa pe cat merita…sunt multi care ar vb dar le este frica…….

 4. Säi däm la. Popo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus