Tandemul Arion & Hărău vrea să-și consolideze puterea în Consiliul Local Hunedoara.

Odată cu demisia lui Jane Magaon din Consiliul Local, locul liber lăsat ar urma să fie ocupat de un social-democrat, Ion Orășanu, următorul pe lista consilierilor locali care au candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) în 2012.

Însă, potrivit unor surse politice din interiorul PNL Hunedoara, scenariul este altul. Astfel, sursele noastre au confirmat faptul că Ion Orășanu va refuza funcția de consilier local, urmând ca locul lăsat liber să fie ocupat de următorul de pe lista USL. Acesta este nimeni altul decât Lucian Gherman, unul din protejații deputatei PNL Carmen Hărău. Dacă este adevărat, planul binomului care conduce Hunedoara de a controla cât mai bine Consiliul Local, prinde contur.

Lucian Gherman este nimeni altul decât fostul director al Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului MINVEST Deva. Protejatul deputatei Carmen Hărău a refuzat sistematic să ofere informații privind salariul pe care îl încasează în calitate de director al Companiei. Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, Lucian Gherman, avea un salariu lunar cuprins între 14.000 și 18.000 de lei, de trei ori mai mare decât al Ministrului în coordonarea căruia se află compania.

CITEȘTE ȘI: SALARII NESIMȚITE LA MINVEST? Compania refuză să facă publice veniturile salariale ale șefilor

Dacă Ion Orășanu ar refuza postul și Lucian Gherman ar deveni consilier local, Carmen Hărău ar putea să excludă din partid unul din cei doi consilieri locali incomozi: Victor Bucaleț sau Mircea Artean. Al doilea ar urma să fie exclus după ce binomul se va asigura că și următorul social-democrat de pe listă ar fi dispus să renunțe la post. În aceste condiții ar urma să intre în Consiliul Local încă un locotenent al deputatei: Constantin Vâlceanu.

Planul de a controla în totalitatea majoritatea din Consiliul Local Hunedoara a fost devoalat după ce unul dintre cei mai critici consilieri la adresa conducerii administrației, Jane Magaon, a demisionat după ce a semnat un contract cu… SC Proserv SA, societate controlată de Carmen Hărău.

CITEȘTE ȘI: Cum le închide gura adversarilor politici deputata Hărău

Rămâne de văzut dacă Ion Orășanu va refuza sau va accepta postul de consilier local la Hunedoara și cum va evolua planul copt de binomul Arion & Hărău. 

2 răspunsuri

  1. Keops_viktor@yahoo.com' popa viktor spune:

    Oare nu se mai termina odata cu aceasta porcarie ? Hunedoara decade pe zi ce trece din cauza acestui gen ocult de coruptie .NU se sesizeaza nimeni ? Hunedoara arata ca orasele din Siria unde e razboi ! Populatia Hunedoarei e din ce in ce mai nenorocita ,saraca ,fara speranta si sfidata de acesti indivizi fara scrupule !

  2. Pingback: Protejatul deputatei Hărău, pedală la mașina de vot a primarului Arion - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus