• Bitcoin a scăzut puternic vineri şi se îndrepta către cea mai puternică scădere săptămânală din luna martie 2020, relatează Reuters.

Cea mai populară criptomonedă a lumii a scăzut cu mai mult de 5%, până la minimul a aproape trei săptămâni, de 28.800 dolari pe pieţele asiatice, înainte de a se opri la circa 30.000 de dolari. Bitcoin a pierdut 15% până acum săptămâna aceasta, cea mai mare scădere de la prăbuşirea de 33% în martie.

Traderii au declarat că un raport postat pe Twitter de BitMEX Research şi care sugerează că o parte dintr-un bitcoin ar fi putut fi cheltuit de două ori, ar fi afectat încrederea în tehnologia care stă la baza clasei de active.

Bitcoin este acum cu aproximativ 30% sub recordul de 42.000 de dolari pe care l-a atins în urmă cu două săptămâni, pierzând teren pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari că devine una dintre numeroasele bule ale pieţei financiare şi că atrage atenţia autorităţilor de reglementare.

În timpul unei audieri a Senatului SUA, marţi, Janet Yellen, alegerea preşedintelui Joe Biden pentru şefia Trezoreriei SUA, şi-a exprimat îngrijorarea că criptomonedele ar putea fi utilizate pentru finanţarea activităţilor ilegale.

Declaraţia a urmat săptămâna trecută unui apel al preşedintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde pentru reglementarea globală a bitcoin.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus