Mai mulți specialiști susțin că numărul de atacuri ransomware (cibernetice) poate creşte în perioada campaniilor de reduceri, precum "Black Friday". Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ți cont, pentru a nu fi afectat.

Campaniile de reduceri pot fi periculoase din punct de vedere al atacurilor ciberneticeatât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, în condiţiile în care numai anul trecut, de “Black Friday”, numărul de atacuri de tip ransomware a crescut cu 28 de ori faţă de perioada similară din 2017, avertizează compania de securitate SonicWall, într-un comunicat de presă transmis, luni, Agerpres.

Şi pentru companii, perioada campaniilor de reduceri poate fi periculoasă. Indiferent dacă efectuarea de cumpărături online în timpul lucrului este o activitate aprobată sau nu de către manageri, majoritatea angajaţilor vor fi implicaţi în aceste activităţi de Black Friday, Singles Day, campanii de Crăciun şi alte evenimente mari de shopping“, precizează sursa citată.

Conform unui studiu SonicWall, anul trecut, în timpul “Black Friday”, numărul de atacuri de tip ransomware au crescut de 28 de ori faţă de perioada similară din 2017.

Sfaturi pentru utilizatori 

În acest context, specialiştii sfătuiesc utilizatorii de Internet să folosească instrumente pentru filtrarea web şi controlul aplicaţiilor folosite de angajaţi care să ofere posibilitatea de a restricţiona accesul la site-urile de cumpărături online în timpul programului de lucru sau să permită angajaţilor să intre pe acele site-uri în timpul pauzei de prânz ori după program.

O altă opţiune este de a restricţiona lăţimea de bandă alocată activităţilor de shopping. Mai puţină lăţime de bandă pentru activităţi care nu sunt esenţiale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu înseamnă mai multă pentru activităţile critice bunei funcţionări a companiei. Utilizarea standardelor de criptare a traficului, cum ar fi SSL pentru securizarea comunicaţiilor pe Internet, continuă să crească. Aceste standarde de criptare sunt folosite, pe de altă parte, şi de infractorii cibernetici pentru a ascunde atacurile. De aceea, pentru a vă proteja reţeaua împotriva atacurilor ascunse în traficul web criptat folosiţi un firewall de următoarea generaţie!”, se menţionează în comunicat.

Soluţii de detectare şi prevenire

 

SonicWall luptă de peste 27 de ani împotriva criminalităţii cibernetice apărând companii mici şi mijlocii, dar şi corporaţii de mari dimensiuni la nivel global.

Soluţiile de detectare şi prevenire în timp real, dezvoltate de companie şi premiate la nivel internaţional, securizează peste un milion de reţele de afaceri şi de telefonie mobilă, precum şi e-mailurile, aplicaţiile şi datele existente în aceste reţele din mai mult de 215 de ţări şi teritorii.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus