Cum vede fostul președinte al PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău rezultatele de la parlamentare.

Bogdan Țîmpău a fost înlăturat din fruntea Organizației Județene a PNL Hunedoara în iulie, pentru că, spuneau atunci „puciștii” din partid, scorul liberalilor a fost nesatisfăcător – 34,7 la sută (45 la sută prin redistribuire)  – votul la Consiliul Județean. Acum, PNL Hunedoara a obținut 21,17 la sută la Senat și 21,7 la Camera Deputaților, o medie de 21,4 la sută (26 – 27 la sută după redistribuire). Președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, a declarat că scorul liberalilor de la parlamentare a fost unul bun.

Cum vede fostul președinte al PNL Hunedoara Bogdan Țîmpău rezultatele de la parlamentare, aflați din interviul pe care acesta ni l-a acordat.

Reporter: Cum comentați declarația lui Florin Roman, care a spus că scorul PNL Hunedoara e unul bun? PNL a luat un mandat și jumătate la parlamentare și a așteptat redistribuirea națională ca să afle dacă PNL Hunedoara a reușit să câștige postul de senator.

Bogdan Țîmpău: Realitatea îl contrazice pe domnul Florin Roman. Scorul nostru la locale a fost de 34,7 la sută. Văd că e o modă să punem la socoteală și voturile pe care nu le obține un partid, ci după redistribuire, atunci în vară am avut 45 la sută. Acum, PNL a obținut 21,4 la sută și dacă ne ducem după modă a ajuns la 26 la sută. Deci, „revenirea” de care vorbea domnul Roman e de la 34,7 la sută la 21,4 la sută sau de la 45 la sută la 26 la sută. Organizația Județeană a PNL nu și-a atins numărul de mandate pe care și l-a propus: unul de senator și trei de deputați. Realitatea este că noi am luat un mandat de deputat și pentru cel de senator am avut nevoie de redistribuirea națională (n. red.: PNL Hunedoara a primit din alte județe numărul de voturi necesar pentru obținerea mandatului de senator al Eleonorei Carmen Hărău). Mai mult nu comentez!

R: Ar trebui să-și dea demisia Florin Roman?

: Nu îi cer demisia domnului Roman. Demisia este o decizie personală pe care trebuie s-o ia fiecare. La nivel național s-a luat decizia ca toți președinții de organizații să rămână în funcție.

R: Cum comentați scorul PNL?

: Rezultatul are mai multe cauze. Nu putem scoate din calcul trendul național. Strategia județeană a PNL nu a reușit să pună în valoare munca depusă de colegii din organizațiile noastre. Nu au avut o sarcină ușoară, au muncit mult și cu entuziasm, dar știți că întotdeauna e greu să împingi bolovanul în sus, pe deal. Au fost și multe orgolii personale.

R: Și alianța cu PSRo și cu Mircia Muntean?

: Nu aș fi optat pentru o apropiere de Mircia Muntean și PSRo. Să nu uităm că la nivelul municipiului Deva, în Consiliul Local, Mircia Muntean și PSRo au optat pentru o alianță cu PSD, care nu s-a rupt în momentul apropierii de PNL la parlamentare. Eu nu aș fi făcut acea înțelegere cu Mircia Muntean.

R: Dar dumneavoastră de ce nu ați fost implicat în campania electorală în județ?

: Am făcut parte din echipa centrală de campanie. Ne-am împărțit sarcinile și alături de mai mulți colegi ne-am ocupat de campania electorală în Moldova, unde știți că PSD a fost întotdeauna puternic. Și legat de PSD vreau doar să vă spun că acum nu le mai stă nimic în cale să-și îndeplinească toate promisiunile din campania electorală de la locale și parlamentare. PNL este principalul partid de opoziție și îi asigur pe hunedoreni că aleșii liberali vor face opoziție constructivă, nu doar de dragul opoziției, și că nu vom lăsa nesancționat niciun abuz de putere.

5 răspunsuri

  1. membru.simplu@Yahoo.com' Un membru simplu spune:

    Asa se explica dezastrul PNL-ului la nivel național la alegerile parlamentare: gruparea bogdăneilor a plecat din Hunedoara și-a lovit în toată tara. Cum sa câștigi alegerile cu o grupa de pitici de grădiniță politica gen alinuta, gigei-stirbei și alți asemenea bogdăneii? După asa staff de campanie național ….. asa și rezultate! RUȘINE!!!!

  2. danmatei@yahoo.com' un membru pnl spune:

    Bai Bogdane cat poti fii de ordinar dupa ce ai frecat menta pe langa Rusanu, Campeanu,Molot,si numai noi din organizatie stim cum iti tremurau chilotii ca te bate Mircia cand orice dobitoc puneam pe lista USL tot iesea mai ai curaj sa faci analiza jigodie si parvenit ce esti.Ce tampenii poti debita ma rahatule unde ai facut tu campanie in Moldova?

  3. Cred ca asta s-a trezit acum din somnul dulce de 8 ani si s-a apucat sa vorbeasca ca are neuronii odihniti saracul daca-i are.Si cand te gandesti ca acest DOREL si cu DOR in papucii au condus singurul partid istoric.LIBERALI cat vreti sa va mai bateti joc de voi masochistilor

  4. Ioana_cristina86@yahoo.com' Ioana Diaconu spune:

    Pupați funduuu PSD-ului de 27 de ani😡😜😀, nu ca as iubi PNL,,dar ați dus MINTIA IN CAP 😡😡😢😱!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus