Condiţii mizere într-un magazin care se ocupă cu comercializarea peştelui proaspăt şi congelat din zona centrală a Timişoarei.

Inspectorii OPC s-au îngrozit de ceea ce au găsit în timpul cotrolului: peştii vii, ţinuţi în bazine cu apă murdară şi plină de sânge, peşti congelaţi expiraţi de luni bune şi vitrine frigorifice degradate.

“În baza tematicii, la fel ca în fiecare an în preajma Sărbătorilor Pascale, verificăm tot ceea ce înseamnă agenţi economici care comercializează peşte. Din păcate, astăzi, la unul dintre ei am găsit situaţii care, din punctul nostru de vedere, pun în pericol sănătatea consumatorilor. Am găsit zeci de kilograme de peşte neetichetat, fără documente de proveninţă sau, cel mai grav, cu termenul de valabilitate expirat de câteva luni”, a declarat pentru sursadevest, directorul regional al CRPC Timişoara, Sorin Susanu.

De altfel, unul dintre angajaţi a şi recunoscut problemele din magazin.

Întrebat ce face cu peştii care mor, din cauză cu sunt ţinuţi în condiţii impropii, acesta a răspuns că îi congelează şi îi oferă spre vânzare.

Întreaga cantitate de peşte găsită la acest magazin din Piaţa 700 a fost indisponibilizată, iar inspectorii pentru Protecţia Consumatorului urmează să aplice şi o amendă.

În funcţie de concluziile controlului, valoarea sancţiunii poate ajunge până la 30.000 de lei.

sursa: sursadevest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus