Ministrul austriac de externe a declarat că alocațiile pentru copii sunt prea mari și atrag imigranți care trăiesc doar din asta.

Bâlci mare la București după ce ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a declarat că alocațiile pentru copii trebuie să fie scăzute pentru că în prezent sunt prea mari și atrag imigranți care trăiesc doar din asta.

În acest moment se deschide însă o nouă perspectivă – deși critică deschis guvernul austriac oficialii români ar fi dat de fapt undă verde scăderii tuturor beneficiilor sociale pentru românii care lucrează în afara țării – aceste beneficii sociale ar urma să fie pentru români oriunde s-ar afla în UE la nivelul celor din România:

”Ministrul de externe austriac Kurz a fost infierat la Bucuresti pentru ca nu mai vrea portabilitatea indemnizatiilor sociale in UE pentru cetatenii unui stat care lucreaza in alt stat. A adaugat in interviul dat ORF ca se afla pe aceeasi lungime de unda in aceasta problema cu Marea Britanie. Insa aceasta fraza nu a mai fost comentata la Bucuresti. Motivul este acela ca Marea Britanie a obtinut deja acordul Romaniei (si al Austriei dupa cum vedem) pentru ca indemnizatiile sociale sa se plateasca la nivelul din statele de care apartin cetatenii unui stat chiar daca lucreaza in alt stat. Cum? Romania a fost deja de acord cu aceasta propunere a Marii Britanii?A se citi cu atentie declaratiile lui Cameron, a se cupla cu tacerea suspecta de la Bucuresti pe aceasta tema si a se gasi raspunsul corect. Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz,a cerut vineri o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică”, a scris pe contul de Facebook Radu Carp (PNL).

*****

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreşte o reformă rapidă a sistemelor sociale în UE, afirmaţia sa apărând în contextul discuţiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai căror părinţi, cetăţeni UE, muncesc în această ţară, scrie Die Krone.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români, ai căror părinţi muncesc în Austria, statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro. “Suma aproape corespunde unui salariu mediu din România”, a spus Sebastian Kurz.

Şeful diplomaţiei (ÖVP) doreşte ca valoarea alocaţiilor acordate de Austria să corespundă celei din statul de unde provin părinţii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plăti aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, ci doar circa 30 de euro.

Sursa: stiripesurse.ro

foto: media.tvrnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus