Deși a fost anunțată drept candidat la alegerile locale din 5 iunie pe lista de consilieri locali a PNL, deputata Carmen Eleonora Hărău nu poate participa la scrutinul electoral.

Primarul municipiului Hunedoara s-a grăbit să anunțe lista candidaților pentru consiliul local cu care se va prezenta PNL la alegerile locale din 5 iunie 2016.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii, care a avut loc pe data de 9 aprilie la Facultatea de Inginerie, deputata Carmen Eleonora Hărău a fost prezentată drept candidat pe lista de consilieri a PNL. Dacă PNL va respecta criteriile de integritate pentru candidaturile din acest an, deputatei Carmen Hărău nu i s-ar permite să candideze.

Carmen Hărău nu trece de criteriile de integritate!

La punctul 4 al Decalogului de Integritate al PNL se stipulează că cei care candidează în numele și pe listele PNL trebuie „să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituția pentru care candidează sau cu instituții din subordinea acesteia.” Cu alte cuvinte, deputata nu poate derula afaceri cu Consiliul Local, entitate pentru care candidează la aceste alegeri! Deputata PNL, Carmen Hărău, nu poate fi validată pe lista PNL pentru că una din societățile la care este acționar, SC PROSERV SA Hunedoara, derulează încă din 2006 două contracte cu Consiliul Local Hunedoara: contractul de salubrizare a municipiului Hunedoara (măturatul, spălatul căilor publice, întreținere parcuri și spații verzi, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice) și contractul de preselectare și organizare a reciclării deșeurilor.

„Afacerea” a fost negociată și semnată chiar de Carmen Hărău (la acea vreme fiind director general al SC PROSERV SA Hunedoara).

POZA CONTRACT Harau

Odată cu dobândirea mandatului de deputat, Carmen Hărău a renunțat la funcțiile administrative în societățile pe care le controlează, dar și-a păstrat calitatea de acționar. În declarația de interese din 2015, deputata Carmen Hărău declară sub propia semnătură că este acționar la SC MICRO MEGA SA Hunedoara, unde deține 50% din pachetul de acțiuni. SC MICRO MEGA SA este acționarul majoritar al SC PROSERV SA Hunedoara.  

informarePotrivit unui document semnat de directorul economic adjunct al Primăriei Hunedoara, în perioada 01.01.2012 – 24.09.2015, SC PROSERV SA Hunedoara a încasat nu mai puțin de 30.025.055,67 lei, adică aproape 7 milioane de euro în baza celor două contracte.

Contractele de milioane de euro o scot din jocul politic

Cele două contracte nu sunt însă singurele încheiate de SC PROSERV SA cu administrația locală din Hunedoara. Firma deputatei a reușit să pună mâna și pe proiectul de reabilitare a sitului industrial de la Hunedoara şi pregătirea pentru noi activităţi, a cărui valoare ajunge la 9 milioane de euro.

Carmen Hărău nu poate candida nici pentru Consiliul Județean! În octombrie 2012, SC PROSERV SA a câștigat proiectul de reabilitare a sitului industrial pe fosta platformă siderurigică de la Călan, a cărui valoare este de peste 20 de milioane de euro (fonduri europene), acesta fiind cel mai generos contract încheiat de firma deputatei în ultimii ani. Benficiarii acestui proiect sunt Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Călan.

În decembrie 2013, SC PROSERV SA a mai prins un pește mare: un contract de reabilitare şi extindere a conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg. Pe scurt, 10 milioane de euro care intră în conturile firmelor: SC PROSERV SA, SC RECOM SID SA şi MICRO MEGA SA (asocierea care a câștigat licitația). Contractul a fost atribuit de către SC APAPROD SA Deva, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Hunedoara. 

Prezentarea CANDIDATEI CARMEN HĂRĂU – 9 aprilie 2016, HUNEDOARA

2 răspunsuri

  1. Haulica, asai ca te bucuri?

  2. sparios@yahoo.com' spinei dan spune:

    Ca sa fie clar Harau este toxica pentru oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus