Fostul șef al BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, scrie o carte despre dosarul său.

Arestat preventiv timp de 33 de zile, trimis în judecată și achitat pe fond de Înalta Curte de Casație și Justiție, Traian Berbeceanu scrie o carte despre dosarul său, despre perioada arestului preventiv, dar și despre oamenii care i-au stat alături în acele momente teribile – cel puțin așa rezultă dintr-o postare pe Facebook.

Contactat de Hunedoara Liberă, Traian Berbeceanu a spus că încă nu dorește să facă niciun fel de declarații legate de cartea sa.

El a publicat pe pagina sa de Facebook un fragment din carte. „Gabi, mă înțelegea şi mă sprijinea necondiționat, cumva îmi asigura acasă atmosfera de care aveam nevoie, pentru ca la serviciu să performez. Îmi accepta “egoismul” generat de dorința de a fi cel mai bun, nu riposta împotriva sutelor de ore petrecute în biroul locuinței, lucrandu-mi “temele pentru a doua zi”, nu îmi reproşa misiunile prelungite zile şi nopți la rând, îmi suporta “toanele” date de câte un eşec de moment. Mi-am dat seama atunci cât de greu i-a fost să fie soție de polițist, simțeam în ce situație grea se afla, de soție a unui polițist arestat! Femeia pe care o credeam fragilă şi delicată, pe care avusesem impresia că o protejasem până atunci, îmi arăta că era puternică şi tare ca o stâncă, dispusă mai degrabă să mă protejeze decât să se lase ajutată! O urmaream uimit din celula în care fusesem aruncat, era parcă concomitent la Deva, Alba şi Bucureşti, la mitinguri şi în emisiunile televizate, acasă sau la arest, la Parchet şi la Înalta Curte. Era neobosită şi determinată, fermă şi calculată în acelaşi timp. Eram atăt de mândru de ea, de Gabi Berbeceanu pe care parcă abia atunci o descopeream cu adevărat!”…

13 răspunsuri

 1. un papagal de doi bani si un mincinos ordinar.

 2. Papagal esti tu si Molot mai Horea.

 3. Bai Horia…cred ca ai avut de a face cu el de vorbesti asa! Tu nu esti barbat!!!( daca erai barbat nu comentai aici, ci pe facebook sub stire logat la pagina personala de facebook)
  Iar cu privire la modul tau de exprimare cred ca te-ai descris perfect in comm de mai sus!

 4. “Gabi, mă înțelegea şi mă sprijinea necondiționat, cumva îmi asigura acasă atmosfera ….”
  Daca pasajul este din carte, ar fi indicat ca, inainte de publicare, sa angajeze un bun corector. La asa gramatica probabil va fi cam scump, dar nu se face ca ditamai Cattani hunedorean sa se faca de cacao.

  • Există secția CORECTURĂ înainte de ..editare ! Dar nu asta e problema ci răutatea ascunsă care încă mai mocnește în ”sufletul unor colegi” sau personaje care se regăsesc sau care se vor regăsi în paginile scrise ! Nu știu de unde deranjul creat de un anumit stil de exprimare pe care îl înțelegem și îl deslușim perfect – deranjază; eu spun de exemplu că are un alt colorit aparte nuanțând conținutul ! Dacă ne întoarcem în timp ar trebui să-l condamnăm pe Coșbuc pt expresia ”E lung pământul, ba e lat…” , scos din context din ”Nunta Zamfirei”.. Lăsați-o domnule cum a căzut…!

   • Exact asta spusesem si eu. Nu inteleg de ce ma certati. Total de acord cu dvs, mai ales cu ultima propozitie! Doar ca ar trebui adaugat: si multe acatiste pentru cineva de la Bucuresti! Personagiu important, nu spui cine!

 5. niculita_geo@yahoo.com' Nicolae spune:

  Respect domnul Berbeceanu !

 6. Ce fata de tigan si infractor are. Un jegos si la propriu si la figurat.

 7. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Este de admirat cat s-a luptat Gabi,sotia,care intradevar parea fragila,intotdeauna in spatele unor barbati puternici se afla de fapt FEMEI PUTERNICE.Femeile ,si Sfanta Scriptura recunoaste,au fost si sunt mai puternice si curajoase decat barbatii,nu toate,dar majoritatea.Cunosc demult parintii Gabrielei,pe sotul ei mai putin,dar ,admir lupta acestei femei aparent fragile,dar in realitate o femeie foarte puternica,o mama si o sotie care este capabila sa treaca prin zid pentru ADEVAR si DREPTATE.I-am felicitat personal la Premiantii fara premii,organizat de Danut Terteci,ar fi bine Danut sa reia acest eveniment !

 8. Respect domnul Berbeceanu !

 9. Poate a amintit in CELEBRA carte de fostul sau coleg de facultate Gigi, ei au terminat faimosul Institut de Mine din Petrosani, acolo intrau toti pilosii care nu reuseau sa intre la alte facultati. Poate aminteste si de tatal sau si motivul pentru care acesta a fost dat afara de la serviciul circulatie, va mai aduceti aminte cat de zbir era la examenul de conducere acest domn Berbeceanu senior cu cei care nu cotizau. Va mai amintiti voi oare ce scandal a fost prin anii 93-94 nu imi mai aduc bine aminte pentru permisele care au fost date unor colorati care nu stiau nici macar sa scrie si sa citesca. Pentru sotia lui, Da toata stima, ca a suportat un om ca el, dinti in gura nu, gramatica mult nu, finut nu, ca de mare politist, frumos nu, elegant nu, cred ca a avut orbul gainii saraca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus