Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese în cazul lui Olimpiu Avram Pleșa, fost expert la Compartimentul de Achiziții Publice din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Brad.

Inspectorii ANI susțin că Olimpiu Avram Pleșa a întocmit 176 note justificative privind achiziționarea de produse și materiale, ulterior accesând programul S.E.A.P. și alegând ofertele de la societatea al cărei administrator este soția acestuia. În baza acestor note justificative, Primăria Municipiului Brad a achiziționat produsele și materialele necesare de la societatea respectivă, emițând, ulterior, un număr de 176 facturi în valoare totală de 112.876,05 Lei.

Potrivit ANI, Olimpiu Avram Pleșa a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.

Olimpiu Avram Pleșa a deținut funcția publică de execuție de expert la Compartimentul de Achiziții Publice din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Brad, Jud. Hunedoara, în perioada 01 iunie 2007 – 26 septembrie 2013.

2 răspunsuri

  1. Nici gura a usturoi nu-i miroase

  2. Bogdan, citeste cu atentie declaratiile de avere / interese si fa un articol.
    Vezi cine si cu ce se ocupa fiecare.
    Vei intelege multe daca le pui cap la cap. Succes
    http://www.primariadeva.ro/declaratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus