Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei

 

Reabilitarea energetică a patru blocuri de locuinţe din municipiul Brad care se aflau într-o stare deloc bună se apropie de final.

În vara acestui an s-a finalizat reabilitarea energetică a blocurilor 29 şi 30 de pe Aleea Privighetorilor, iar, relativ recent, în aceeaşi fază finală s-a ajuns şi în cazul blocului 60 de pe Aleea Patriei. Actualmente se lucrează intens la cel de-al patrulea imobil de locuinţe – 105 G de pe strada Adrian Păunescu – estimându-se că lucrările vor ajunge la un bun sfârşit în jurul datei de 13 noiembrie 2020.

Cele patru blocuri amintite totalizează 245 de locuinţe (apartamente şi garsoniere). Pentru fiecare imobil în parte, reabilitarea energetică nu se rezumă la anveloparea cu materiale termoizolante, ci presupune  şi înlocuirea ferestrelor vechi cu geamuri termopan (atât în locuinţe cât şi în spaţiile comune), repararea sau chiar înlocuirea acoperişurilor, igienizarea subsolurilor şi refacerea faţadelor.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei, iar lucrările sunt executate de SC TIKVA SERVIS CONSTRUCT SRL.

Reabilitarea energetică a celor patru blocuri va duce la o reducere a consumului de energie cu peste 50 la sută faţă de cel iniţial şi la o diminuare a emisiilor-echivalent CO2 cu 40 la sută.

„Ne bucurăm că am reuşit să ajungem în această fază a proiectului, chiar dacă a durat mai mult decât ne-am fi dorit cu toţii. Important este că am reuşit să depăşim toate dificultăţile de ordin procedural, iar acum peste 240 de familii din Brad au locuinţe mult mai călduroase şi mai frumoase”, a declarat primarul municipiului, Florin Cazacu.

Reabilitarea energetică a celor patru blocuri este unul dintre rezultatele proiectului  „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru”, proiect de măsuri sociale integrate implementat, începând din toamna anului 2017, de către Asociaţia non-profit L&C Consulting Hunedoara în parteneriat cu Primăria Brad, Interlog Com SRL şi Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din localitate. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 

 

DESPRE PROIECT

Îmbunătăţirea condiţiilor de locuit reprezintă doar una dintre cele şapte direcţii generale de acţiune ale proiectului „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru”

Proiectul are ca scop principal eliminarea discrepanțelor economice și sociale prin sprijinirea a peste 1.000 de persoane, din toate categoriile de vârstă, care locuiesc în zone marginalizate ale municipiului Brad (în principal, zona numită ”Peste Luncoi”) și include mai multe direcții de acțiune în care sunt abordate probleme locale din domeniul educației, reconversiei profesionale și ocupării forței de muncă, stimulării antreprenoriatului local, sprijinirii persoanelor cu nevoi sociale și medicale, combaterii discriminării de orice fel și inovării sociale.

Inițiativa este pusă în aplicare de Asociația non-profit L&C Consulting Hunedoara în parteneriat cu Primăria municipiului Brad, S.C. Interlog Com S.R.L. Brad și Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” Brad.

Proiectul are o perioadă de implementare de 39 de luni, o valoare totală de 26.169.068,42 lei (21.948.061,57 lei nerambursabili din Fondul Social European, 3.790.204,07 lei nerambursabili din bugetul național, 430.802,78 lei contribuția beneficiarului) și este finanțat de Uniunea Europeană – Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020 Componenta 1 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunităţile marginalizate, Axa prioritară – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

 

 

 

Un răspuns

  1. Multumesc pentru informatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus