Acestea vor fi folosite pentru ridicarea și transportul deșeurilor reciclabile.

Brai Cata, operatorul de salubritate din județ, a achizionat mai multe autospeciale care operează în localitățile județului. Acestea vor fi folosite pentru ridicarea și transportul deșeurilor reciclabile.

Operatorul avea la dispoziție 120 de zile ca să respecte întocmai capacitățile și mașinile cuprinse în proiect. Aceste mașini sunt dedicate doar colectării deșeurilor reciclabile. Celelate mașini sunt dedicate deșeurilor în amestec.

Brai Cata îi roagă pe cetățeni să respecte întocmai instrucțiunile de depozitare a resturilor menajere și să preselecteze materialele care se pot recicla.

„Noi am reușit să amplasăm puncte de colectare în toate localitățile din zona a treia centru, iar oamenii au început să depoziteze deșeurile corespunzător. Vom organiza campanii de conștientizare, prin care să le explicăm oamenilor că mașinile ridică doar reciclabile și vom amenaja punctele de colectare din localități”, declară reprezentantul Brai Cata, Ludovic Vass.

În containerele galbene se aruncă doar plastic și metal, în cele verzi – sticla, iar în cele albastre – hârtie și carton.

Deja în Deva se operează cu noile mașini, urmând ca până la sfârșitul lunii să se colecteze separat reciclabilele pe toate zonele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus