Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 16-06-2019 Ora : 10:00
Intervalul : 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22
Zonele afectate : conform textelor și hărții
Fenomene : conform textelor și hărții
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22
Fenomene vizate: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică


Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.
Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă
la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

MESAJ 1
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
   COD GALBEN
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

      

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus