La concurs s-au înscris șase candidați. Singurul declarat ADMIS a fost Dan Daniel.

Marți a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției vacante de secretar al județului. Dintre cei șase candidați înscriși, la concurs s-au prezentat doar trei: Dan Daniel, Camelia Simona Becus și Aurel Marinescu.

Cel mai mare punctaj a fost obținut de Dan Daniel, 73 de puncte din 100 posibile.

Ceilalți doi candidați au obținut următoarele punctaje: Camelia Simona Becus – 62 p. și Aurel Marinescu – 34 p.

Pentru a obține acest post, Dan Daniel trebuie să treacă și de proba de interviu care va avea loc pe 16 octombrie la sediul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Dan Daniel, condamnare și iertare

În 2016, Dan Daniel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu după ce DNA a convins instanța de judecată că acesta a intervenit în organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director general al DGASPC Hunedoara. Curtea de Apel Alba Iulia a apreciat că, prin hotărârea de condamnare a fostului secretar al CJ Hunedoara, nu s-a reţinut că acesta ar fi încălcat în exercitarea atribuţiilor de serviciu prevederile vreunei legi, ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă, ci doar pe cele ale unei hotărâri de Guvern, motiv pentru care fapta de abuz în serviciu a fost dezincriminată în cazul acestuia, conform Deciziei Curţii Constituţionale nr. 405/ 2016.

Ce acuzații a formulat DNA

În cursul lunii iunie 2014, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a publicat anunțul privind organizarea, în data de 17 iulie, a concursului de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacantă de director general al DGASPC Hunedoara.

Prin ordin al președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alții, și inculpații Dan Daniel, Ștefan Mihaela Dorina și Gârjob Dana Elena. La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv Monica Georgescu, la acea dată împuternicită în funcția de director general al DGASPC Hunedoara. Potrivit procurorilor, Georgescu a fost “singura agreată” de conducerea CJ Hunedoara.

Conform legislației, fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin trei subiecte, iar pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților.

Potrivit DNA, anterior datei organizării concursului, Daniel Dan i-ar fi cerut Monicăi Georgescu să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs din partea CJ Hunedoara. Ulterior, cu ocazia întrunirii comisiei de examen, aceste subiecte au fost propuse de ceilalți inculpați în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică.

La examenul organizat și susținut în data de 17 iulie 2014, Georgescu ‘a fost admisă, cum era și de așteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior aceasta anunțând cunoscuților reușita înainte de publicarea rezultatelor oficiale’, au arătat procurorii DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus