Aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de informaţiile potrivit cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze, în viitor, doar cu un grup energetic, care va folosi numai gaz metan.

UPDATE: Protestul spontan al energeticienilor de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), s-a încheiat luni, după aproape trei ore în care circa o sută de salariaţi şi-au arătat nemulţumirea faţă de informaţiile conform cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze doar un grup energetic din cele şase pe care le deţine în prezent.


La protest iau parte angajaţi ai sectoarelor de întreţinere şi reparaţii care au lucrat în schimbul de noapte şi o parte dintre cei care au venit la lucru în cursul dimineţii, liderul sindical menţionând că restul salariaţilor nu pot lăsa instalaţiile nesupravegheate.

“Avem informaţii că la termocentrala Mintia va mai funcţiona un singur grup – grupul energetic numărul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va funcţiona până în anul 2024, după care nu se ştie ce se va întâmpla cu el. Celelalte cinci grupuri energetice vor fi lichidate, adică vor fi trimise la fier vechi”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Oamenii au solicitat prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan la termocentrala Mintia, apreciind că Memorandumul negociat după protestul energeticienilor din luna martie nu a fost respectat.

Timp de aproximativ 10 minute, protestatarii au blocat circulația pe DN7 prin metoda traversării în grup pe trecerea de pietoni.

Știre în curs de actualizare

5 răspunsuri

  1. Daca va tine astia pana in 2024 sa fiti fericiti…

  2. Tov. petric claudiu unde e ? Marele inginer facut apelul bocancilor de ce nu manifesta? s-a bucurat cand altii au fost dati afara si el a ramas pt. ca e informator sa stie toata Mintia!!! Un gunoi ca multi altii!
    De ce nu-si pune DNA problema cum cineva angajat este reangajat? In ce tara traim? M…E CONT! marele director care nu stie sa faca nimic! noroc ca la realizat fosta nevasta ca altfel…pe care de altfel a si parasit-o. Apropo, mai bea la servici ca pe vremuri bea de rupea!!!

  3. Bine spui dl. Petric, si acum e tot “rupt” saracu, dar macar e bine ca nu stie cate “prune are in straita”. Dar ce sa mai zici de dl. Giurgiu care face nevoile fizice pe el si vine la lucru de zici ca a dormit in cocina, cica tot mare director! La fel si mosu Nicula cu Niculescu ii cauta moartea pe acasa si tot nu se lasa, saracii de-abia reusesc sa scoata un cuvant, altul ar fi dl.Codreanu oltean de meserie. A si sa nu uitam de dl. Manga, director / lider sindicat, ma rog, nici el nu stie. O parte din groparii termocentralei. Daca mai statea director dl. Vladu, toti astia erau acum la desfundat de canalizari s-au mai sus. Pacat….!

  4. Bine spui dl. Petric, si acum e tot “rupt” saracu, dar macar e bine ca nu stie cate “prune are in straita”. Dar ce sa mai zici de dl. Giurgiu care face nevoile fizice pe el si vine la lucru de zici ca a dormit in cocina, cica tot mare director! La fel si mosu Nicula cu Niculescu ii cauta moartea pe acasa si tot nu se lasa, saracii de-abia reusesc sa scoata un cuvant, altul ar fi dl.Codreanu oltean de meserie. A si sa nu uitam de dl. Manga, director / lider sindicat, ma rog, nici el nu stie. O parte din groparii termocentralei. Daca mai statea director dl. Vladu, toti astia erau acum la desfundat de canalizari s-au mai “sus”. Pacat….!

  5. Bine spui dl. Petric, si acum e tot “rupt” saracu, dar macar e bine ca nu stie cate “prune are in straita”. Dar ce sa mai zici de dl. Giurgiu care face nevoile fizice pe el si vine la lucru de zici ca a dormit in cocina, cica tot mare director! La fel si mosu Nicula cu Niculescu ii cauta moartea pe acasa si tot nu se lasa, saracii de-abia reusesc sa scoata un cuvant, altul ar fi dl.Codreanu oltean de meserie. A si sa nu uitam de dl. Manga, director / lider sindicat, ma rog, nici el nu stie. O parte din groparii termocentralei. Daca mai statea director dl. Vladu, toti astia erau acum la desfundat de canalizari s-au mai “sus”. Pacat….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus