Decizia a fost luată începând de astăzi, ca să nu fie pusă în pericol siguranța turiștilor, după ce drumul S-A RUPT din nou

Drumul către Sarmizegetusa Regia, închis!

Drumul de la Costești spre Sarmizegetusa Regia s-a rupt, după ce râul a săpat în mal, iar asfaltul a căzut în albie.

„Am luat decizia să închidem drumul. Mâine dimineață e convocat Comandament pentru Situații de Urgență. Turiștii nu mai sunt în siguranță și vrem să evităm o tragedie, astfel că am închis circulația. Vom căuta soluții să începem să îl reparăm”, a declarat administratorul județului, Costel Avram.

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma licitației (câștigată la jumătate din valoarea inițială), către SC Trans Construct. Lucrările au început în luna august 2015 și s-au încheiat în mai 2016.

În august 2016, o viitură puternică a rupt drumul și a afectat grav structura acestuia în câteva puncte esențiale. O expertiză comandată de conducerea CJ Hunedoara a evidențiat faptul că, la gabioanele construite, s-a folosit piatră de râu în loc de piatră concasată.

Verificările privind obiectivul de investiții ,,Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei” s-au efectuat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), care a transmis un Proces verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare prin care se consideră ca neeligibile lucrările ce privesc execuția gabioanelor în valoare de 2.016.150,94 lei.

sarmis2bun sarmis1bun

 

Un răspuns

  1. Neconformitati majore =spalare de bani . Au trebuit sa dea o parte din bani inapoi finatatorului 🙁 E a 3-a oara cand se intampla . Directia tehnica si cei ce au .dat solutiile tehnice si supravegheat executia sunt tot aceiasi si acum ? Alo DNA , si alte “organe” . ce paziti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus