Cinci persoane au fost rănite marți după amiază într-un incendiu puternic izbucnit la o fabrică din Orăştie. Un tânăr se află în stare gravă după ce a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Update 10: „După primele măsurători efectuate de specialiști a rezultat o alterare a calității aerului ceea ce reprezintă un risc pentru sănătatea populației și pentru a reduce timpul de expunere la acest risc, în data de 12 septembrie 2017, începând cu ora 21.00, comitetul local din municipiul Orăștie a decis evacuarea populației din cinci blocuri, cu 185 de apartamente  situate in apropiere de locul producerii incendiului.

Majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie.

Jandarmii și pompierii acționează pentru evacuarea populației din cele cinci blocuri, iar locul unde vor fi evacuate persoanele va fi asigurat cu efective de jandarmi.

Numărul forțelor de intervenție a crescut, astfel că, în prezent acționează peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.

Recomandăm populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite.”, au informat reprezentanții ISU Hunedoara.

Update 9: Autoritățile locale au decis evacuarea din zona periferică a Orăștie a copiilor și femeilor. Este vorba despre copiii și femeile din 5 blocuri situate în apropierea incendiului. Aceștia vor fi mutați cu autocare la Sala Sporturilor.

Update 8:

Tânărul rănit a ajuns la Timișoara. Prognosticul medicilor e rezervat.

Update 7:

„Focul continuă să ardă, nu se stinge. Suntem pregătiți cu autobuze, în caz că trebuie să evacuăm zona până la 2 kilometri de locul incendiului” – Ovidiu Bălan, primar Orăștie.

Potrivit lui Ovidiu Bălan, la ora producerii incendiului în fabrică erau 13 persoane.

Update 6:

Tânărul de 27 de ani care a suferit arsuri de gradul 4 pe 90% din suprafața corpului a fost transportat cu o ambulanță la la Clinica Casa Austria din Timișoara.

Update 5: În municipiul Orăștie a fost activat sistemul de alarmare a populației, întrucât hala se află la o distanță de numai 700 de metri de locuințe.

Populația din municipiul Orăștie este sfătuită de autorități să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului și să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului.

orastie 3

Efectivele de pompieri acționează pentru stoparea propagării arderii la halele din jur. În acțiunile de intervenție sunt implicați 30 de pompieri, 14 jandarmi și 12 polițiști. În sprijinul lor vor interveni și echipaje ISU din Alba, Sibiu și Gorj.

Incendiul se manifestă la o clădire de 5 niveluri cu o suprafață totală de 5.000 mp.


Update 4:

Coloana de fumul se vede de la 2 kilometri.

foto orastie 1

Foto: așa se vede coloana de fum de la kilometri distanță, din Geoagiu:

incendiu_Geoagiu
incendiu_orastie 2

Update 3:

Tânărul rănit va fi transportat la Timișoara.

Update 2:

Rănitul ar urma să fie transportat cu un elicopter, cel mai probabil la Spitalul de Arși din București. Spitalul din Orăștie a solicitat ca în zonă să sosească un elicopter care să transporte pacientul. Alte informații neoficiale indică faptul că persoana rănită va fi transportată la Timișoara, cu o ambulanță.

„Rănitul este un tânăr de 27 de ani, care prezintă arsuri de gradul patru pe corp”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda.

Treizeci de pompierii intervin marți după-amiază la fața locului, cu șapte autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. De asemenea, în zonă se mai află patru ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara și a fost solicitată prezența unui elicopter SMURD.

„Incendiul este generalizat la toată hala. Intervenția este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate și a degajărilor mari de fum”, a informat ISU Hunedoara.

______________

Update 1

Nu se cunoaște cauza incendiului. Primele informații neoficiale arată că persoana rănită are arsuri de gradele al treilea și al patrulea pe 90 la sută din suprafața corpului plus arsuri ale căilor aeriene superioare.

Locuitori din Orăștie spun că incendiul a fost precedat de o explozie puternică.

______________

Incendiul s-a produs într-o hală a unei societăți producătoare de uleiuri esențiale și chimicale din Orăștie.

Update: TERPENA S.R.L., cu sediul în Orăștie, județul Hunedoara, este o societate cu o experiență de peste 25 de ani în industria chimică, specializată în fabricarea de Uleiuri Esențiale și Chimicale Aromatice.

În incintă se aflau doar 5 persoane. Una a fost rănită și transportată la UPU Orăștie. Celelalte 4 s-au intoxicat, dar sunt în afara oricărui pericol.

Acum se intervine pentru stingerea incediului cu autospeciale de la Orăștie, Geoagiu și Orăștioara de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus