Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri se află schimbarea din funcție de viceprimarului PSRO al municipiului Deva, Răzvan Mareș

Zilele lui Răzvan Mareș în funcția de viceprimar al municipiului Deva sunt, se pare, numărate. Primarul Florin Oancea a inițiat un proiect de hotărâre care prevede schimbarea acestuia din funcție în ședința Consiliului Local din data de 17 ianuarie.
La punctul 3 de pe ordinea de zi a ședinței se află schimbarea lui Răzvan Mareș (PSRO) din funcția de viceprimar al Devei, iar la punctul 4 alegerea unui nou viceprimar.
În expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre, primarul Florin Oancea dezvăluie motivul pentru care a luat această decizie.
„Serviciul de control din cadrul aparatului de specialitate al primarului a efectuat un control asupra activității SPIGM. În urma controlului efectuat a fost întocmit un raport de control nefavorabil asupra activității serviciului pe anul 2017, serviciu coordonat de viceprimar”, spune primarul Devei.

Raportul la care face referire primarul Florin Oancea a stabilit un prejudiciu de peste 100.000 de euro după ce SPIM ar fi încheiat mai multe contracte pentru activități pe care le putea desfășura în regie proprie. De altfel, potrivit documentului, o parte dintre lucrările contractate au fost executate chiar de angajați ai SPIGM, cu utilaje ale serviciului, dar plata s-a făcut către firmele contractante. 

Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție.

În municipiul reședință de județ sunt 21 de consilieri, deci 14 ar trebui să voteze pentru schimbarea din funcție a viceprimarului Mareș. Componența CL Deva este următoarea: PSD – 6 consilieri, PSRo (partidul din care face parte Mareș) – 6 consilieri, PNL – 5, ALDE – 2, UDMR – 2.
În iulie 2016, lui Răzvan Mareș i-au fost delegate atribuții de coordonare a unui număr de 6 direcții, 3 servicii, un birou și un centru.

Răzvan Mareș nu a putut fi contactat până în acest moment pentru a-și exprima un punct de vedere față de decizia primarului.
Știre în curs de actualizare.

KM_367-20180111134548

4 răspunsuri

  1. Ca de obicei, cetateanul Mares NU stie, NU cunoaste. Acum fiind o situatie mai grava, se ascunde. S-o fi dus la Aiud, sa ceara sprijin. Suspiciune rezonabila.

  2. gigolo1985ro@yahoo.com' Un cetățean spune:

    Ca de obicei marele primar Oancea vinde tot și pe omul care la ajutat sa devina primar… Ce repede a uitat că a renunțat la candidatura că să-l ajute …. Așa se întâmplă când un om care-și trimite șoferul la examen ajunge primar … O vinde și pe măsa…. Și asta cu cine greșește plătește el cum plătește …. deja a angajat la primărie oameni…PRIMARUL CU DOUA FETE .. IMEDIAT VA AVEA DOI ȘOFERI…

  3. Oancea a uitat ca fara Mares si votantii lui Mircia ,nu pupa primarie… daca-i asa tare precum zice, sa-l dea afara si pe Mos!

  4. Erata comentariu din 11 ianuarie – s-o fi dus la Bucuresti, unde a fost mutat la cerere sprijinitorul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus