În sudul și sud-estul țării vremea va fi caldă, dar în restul teritoriului valorile termice vor fi în scãdere și se vor apropia de mediile climatologice ale acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi de scurtã duratã în regiunile din nord, centru și est, iar noaptea în sud-est. În Carpații Meridionali și de Curburã, la altitudini de peste 1700 m, seara și noaptea, precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul se va intensifica în sud-vest, centru și nord-est, iar la munte va sufla tare.

Vineri, vremea va fi frumoasă în majoritatea zonelor țãrii. Cerul va fi variabil și va ploua în partea de nord-vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, mai ales la altitudini mari.

Sâmbătă, temperaturã va scãdea în toatã țara, astfel cã vremea va deveni rãcoroasã în jumãtatea de nord-est și apropiatã de normal în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud-est, unde doar izolat vor fi condiții de ploaie.

Duminică, vremea se va răci, devenind apropiatã de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi de scurtã duratã în regiunile din nord. Vântul va sufla slab și moderat și va avea unele intensificări la munte și în partea de nord a țării.

Temperaturi în principalele oraşe:

Bucureşti – 22 cer variabil

Craiova – 21 cer variabil

Timişoara – 20 cer variabil

Sibiu – 19 cer variabil

Suceava – 16 condiții de precipitații

Galaţi – 20 cer variabil

Constanţa – 19 cer variabil

Cluj-Napoca – 19 precipitații

Bacău – 19 cer variabil

Baia Mare – 18 precipitații

Iaşi – 18 cer variabil

Oradea – 19 cer variabil

Reşiţa – 18 cer variabil

Piteşti – 21 cer variabil

Braşov – 19 precipitații

sursa: stiripesurse.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus