Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat, marţi, că a aprobat investiții de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România, respectiv pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă.

“59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României. Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și creșterea nivelului de protecție a zonelor limitrofe în caz de inundații. Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021”, se arată într-un comunicat de presă al comisarului european Corina Creţu, remis MEDIAFAX.

Aceasta a susţinut că proiectul va aduce României avantaje din punct de vedere al schimburilor comerciale.

“Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine”, a declarat, potrivit sursei citate, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Un răspuns

  1. colin@ilici.ro' Serviciul de cadre PSD spune:

    Se simte mana lui Ion Ilici Ilescu, alias carpa kgb-ista, mare specialist in “ape”, reprofilat in “revolutii” si mineriade ! .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus