Guvernul strânge cureaua și pregătește concedieri

Guvernul strânge cureaua și pregătește concedieri și vrea să taie din cheltuielile care cresc alarmant. Luni încep evaluări în fiecare minister și instituție a statului. Cine nu lucrează pleacă acasă.

Ziua de luni vine cu tensiune pentru bugetarii care nu îşi fac treaba, spun premierul şi ministrul de Finanţe.Începând de săptămâna viitoare, veniturile şi cheltuielile fiecărui minister sau instituţie de stat vor fi luate la verificat. La fel şi eficienţa angajaţilor. Cei care nu lucrează vor fi daţi afară.

Viorica Dăncilă, premierul României: „Bineînțeles că acest lucru presupune o evaluare și un control prima dată acolo, să vedem care este situația, iar cei care nu au înțeles că trebuie să își facă datoria, iar datoria lor este să aibă o atitudine corectă față de autoritățile locale, față de cetățeni, acei oameni vor pleca acasă”.

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe: „Dacă te-ai pensionat în sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat”.

Conform ultimei execuţii bugetare, cheltuielile statului au crescut galopant, iar trei sferturi din bani se duc pe pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor. Conform unor surse din PSD, golul bugetar se ridică la 11 miliarde de lei, din care ar putea fi acoperiţi doar 7 miliarde.

Sursa: stiritvr.ro

Un răspuns

  1. De cei ce sunt pensionari si inca mai lucreaza si cumuleaza salariul cu pensia ce ziceti domnilor.Stau asa pentru-ca nu lucreaza,altfel ar pleca invirtindusa.Dar de cei ce cumuleaza trei venituri,pensie de drept,pensie speciala si salar ce ziceti acumulind jumatate de miliard de lei,vezi Melescanu,Daea,Sirbu si multi altii,sa nu mai vorbim de pensia de 66000 lei.Cu astia faceti economii nu cu cei cu salar minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus