Bugetele federaţiilor sportive pentru 2020 vor fi corectate în funcţie de impactul pandemiei de coronavirus asupra activităţii fiecăreia, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

“Cu siguranţă vom reaşeza bugetele federaţiilor. Există şi o obligaţie din partea noastră de a reaşeza aceste bugete, pentru că foarte multe dintre competiţiile, evenimentele, activităţile bugetate din această perioadă de trei luni trebuie corectate. Nu s-au suspendat, corectat toate activităţile, banii de acolo îi vom reporta de acolo spre activităţile care se amână sau se reprogramează, campionate care se refac în toamnă”, a declarat Stroe.

El a precizat că vor exista şi cazuri în care unele bugete alocate de stat să fie suplimentate, dacă reprezentanţii federaţiilor o vor cere: “Deci, în mod obligatoriu vom reface bugetul fiecărei federaţii şi sunt sigur că putem să suplimentăm bugetele dacă există dificultăţi de natură financiară şi dacă ne vor solicita acest lucru. Avem până în momentul de faţă discuţii cu mai multe federaţii care ne-au solicitat întâlniri pentru a reaşeza bugetul şi probabil că o vom face la rectificare într-o lună, maximum două. Cu siguranţă. Modelul va fi la fel, o voi face public, va fi transparenţă şi în ceea ce priveşte sumele şi alocările către fiecare sport în parte”.

Pe de altă parte Stroe a dezminţit informaţiile apărute în mass-media conform cărora el ar dat publicităţii fotografia dintr-un birou al Palatului Victoria în care premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri apăreau fără măşti de protecţie şi fumând. Ministrul a catalogat aceste informaţii ca fiind “aberaţii”.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus