Bursele din noul an școlar vor fi acordate în funcție de bugetele pe care administrația locală le vor avea la dispoziție. Așadar, bursele pot fi mărite în contextul în care valoarea lor este stabilită de autoritățile locale.

Burse elevi 2019-2020: care va fi valoarea lor în noul an școlar. Ministerul Educației a anunțat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi este cel stabilit de autorităţile locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019.

Bursele elevilor în noul an școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi să fie cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019.

„Etapa fundamentării proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizată anterior apariţiei noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr. 38/2019. Prin urmare, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019”, explică MEN.

Bursele școlare ale elevilor se vor acorda în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, astfel că autoritățile locale pot lua decizia majorării burselor primite de elevi în anul școlar 2019-2020.

Din ianuarie 2019, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu. Însă până la apariția acestei legi, valoarea burselor era stabilită de autoritățile locale.

sursa: ziarulunirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus