Lucrările pentru amenajarea sensului giratoriu care va facilita accesul rutier spre și dinspre orașul Petrila, la intersecția DN 66 cu strada Dealului din Petroșani încep luni, 9 septembrie.
Această investiție este necesară pentru decongestionarea traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales pentru scăderea riscului de accidente rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 700.000 de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul CJ Hunedoara.
Proiectul de modernizare a DJ 709F, pe tronsonul cuprins între km 6+600 – km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Administrația județeană va finanța din fonduri proprii lucrările de modernizare pe sectorul cuprins între km 10+352 și km 12+600.
„Lucrările la drum avansează și cred că, în acest an, va fi turnat un prim strat de asfalt, ”a declarat Costel Avram”.

Acesta a mai anunțat că a fost deja scos la licitație proiectul de modernizare a DJ 672 C: limită județul Gorj – Valea de Pești – DN 66 A (pe sectorul de 5,2 km) și că, se fac pași importanți pentru atribuirea contractului care vizează introducerea apei în zona turistică Pasul Vîlcan.
Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Valoarea rezultată din devizul general este de 1,8 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul județului, al SC Apa Serv Valea Jiului SA precum și din dividentele din activitatea operatorului regional de apă și canal ce revin UAT Vulcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus