Fotografia de astăzi a fost făcută în data de 31 mai 1936 la Hunedoara și aparține arhivei personale a doamnei Mariana Chindler.

A fost o nuntă importantă în oraș, cea a fiicei dr. Dezideriu Füllep, senator PNL. Clara Füllep, jună de 22 de ani din Hunedoara, ortodoxă română, s-a căsătorit cu Axente Sever Banciu, ortodox român, june, chimist la Monetăria Națională din București, de 26 de ani, din Săliște, județul Sibiu.

Cuplul a avut două perechi de nași: pe Constantin Bursan, al patrulea de la stânga la dreapta în primul rând, cu soția sa, Alexandrina, între Constantin Bursan și mireasă, și pe doctorul Laurențiu Leșnican cu soția sa, Amalia (lângă mire, cu buchetul în mâini, iar lângă ea – medicul Leșnican). Tot pe primul rând se află dr. Dezideriu Füllep, senator PNL de Hunedoara și notar public, împreună cu soția sa, Hortensia (cea din dreapta lui Constantin Bursan), părinții miresei. În fotografie apare și prefectul de la acea dată, dr. Romul/Romulus Mioc, pe rândul de sus în spatele miresei, cu cămașa închisă la culoare. De asemenea, pe ultimul rând, al patrulea de la stânga la dreapta, Anghel Constantinescu, director de școală în Hunedoara. Al nouălea de la stânga la dreapta, pe ultimul rând, directorul Uzinelor de Fier, ing. Mihail Gheorghiu.

Mirii au fost părinții lui Mircea Desideriu Banciu, născut în 19 august 1941, la Hunedoara, decedat în 29 aprilie 2005, la București. A fost membru titular al Academiei Române începând cu anul 2000 și președinte al Secției de Științe Chimice a acestei, din anul 2002 și până la decesul său în 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus