Aceasta s-a desfășurat în comuna Șoimuș

 

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara organizează, în colaborare cu Primăria Comunei Șoimuș și Asociația Serviciului Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân, campania gratuită pentru sterilizarea animalelor din specia canină intitulată „Sterilizează și salvează”. Prin această campanie, care are loc în perioada 23-27 mai 2022, se oferă sprijin deținătorilor de animale de companie (din specia canină, rasă comună) pentru a respecta legislația în vigoare.

Poliţiştii le reamintesc proprietarilor de câini faptul că potrivit legii (O.U.G. 155/2001, art. 132) este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a ordonanței de urgență menţionate.

Informarea privind această campanie a fost efectuată atât prin distribuirea către locuitorii comunei Șoimuș a unor pliante informative care conțin detalii despre desfășurarea campaniei de sterilizare precum și obligațiile deținătorilor de animale de companie precum, cât şi prin postări  mediul on-line.

În viitor, poliţiştii intenționează să organizeze și în alte localități campanii de sterilizare gratuită pentru animalele de companie, pentru asigurarea respectării legislației în vigoare.

1 2

 

 

 

   

 

 

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus