Liberalii Mariana Câmpeanu, Dorin Păran și Radu Bogdan Țîmpău nu se vor mai regăsi pe listele partidului la alegerile din 11 decembrie, deși fiecare dintre ei au reprezentat Hunedoara în două legislaturi.

Mariana Campeanu (3)

Deși nu e de loc din județul Hunedoara, Mariana Câmpeanu a fost găselnița liberalilor la alegerile parlamentare parțiale din decembrie 2010, din Colegiul nr. 3 Hațeg – Călan, pentru Camera Deputaților. După ce deputatul Ioan Timiș a decedat, Guvernul a organizat alegeri în colegiul respectiv. Alegerile i-au încăierat pe liberalii hunedoreni, astfel că Daniel Răducanu, primarul comunei Baru, a părăsit PNL și s-a înscris în PDL, iar primarul de atunci al orașului Hațeg, Nicolae Timiș, a câștigat în instanță dreptul să candideze ca independent. Adusă de la București de către Mircea Ioan Moloț și Dan Radu Rușanu, Mariana Câmpeanu a câștigat alegerile detașat. Având o imagine foarte bună, în 2012, Mariana Câmpeanu a candidat pentru postul de senator în Colegiul nr. 3 Hunedoara – Deva – Hațeg – Călan, pentru Senat. Practic, ea a fost locomotiva USL la acele alegeri, ajutând PNL să câștige și cele trei mandate de deputați ce reveneau colegiului său de la Senat – la Hunedoara (Eleonora Carmen Hărău), la Hațeg – Călan (Dan Radu Rușanu) și la Deva (Radu Bogdan Țîmpău). În 2012, Mariana Câmpeanu a fost candidatul – femeie cel mai votat din România. Apoi, încet, încet, imaginea sa s-a degradat, după scandalul cu pensia soțului. Între timp, ea s-a mutat la o filială din Capitală.

paran

Dorin Păran a câștigat, cu noroc, primul mandat de senator, din partea PDL. Gurile rele spun că în 2008, jocurile au fost făcute, astfel încât Gheorghe Barbu (PDL), Dan Radu Rușanu (PNL) și Adrian Păunescu (PSD) să devină cei trei senatori ai județului. Lanțul de iubire a fost rupt de familia Ridzi care nu l-a ajutat pe Gheorghe Barbu, care a luat mai puține voturi decât Cosmin Nicula. Astfel, de pe locul al treilea în Colegiul nr. 2 Simeria – Orăștie – Brad, profitând de votul uninominal compensat, Dorin Păran ajunge senator. În 2012, după ce votase reducerea salariilor și a pensiilor, Păran trece la PNL, ajutând și el USL să doboare Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Este nominalizat din nou drept candidat pentru un post de senator, pe care l-a și câștigat în decembrie 2012.

BOGDAN TIMPAU

Radu Bogdan Țîmpău a devenit candidat în 2008, după ce vreo patru liberali au refuzat să intre în cursa electorală și după ce Dan Radu Rușanu cere ca Alin Rădoane (nominalizat de Mircia Muntean) să fie trimis în Colegiul nr. 2 Simeria – Orăștie. Niciun liberal nu a dorit atunci să intre în confruntare directă cu Petru Mărginean și Ioan Inișconi. Țîmpău a terminat cursa pe locul al treilea, dar, prin vot uninominal compensat, el devine deputat în Colegiul nr, 6 Deva – Cîrjiți. În 2012, situația se schimbă, Țîmpău îl are drept contracandidat pe Mircia Muntean. Radu Bogdan Țîmpău l-a învins la scor pe Mircia Muntean, obținând de două ori mai multe voturi decât contracandidatul său. Astfel, Țîmpău este singurul om politic din județ care l-a învins în Deva pe Muntean. Acesta din urmă a intrat și el în Parlament, pe baza votului uninominal compensat. Doi ani mai târziu, după ce Moloț a fost arestat la domiciliu, Țîmpău a devenit președinte al PNL Hunedoara. Din păcate pentru el, Țîmpău a decontat, la locale, imaginea șifonată a PNL Hunedoara, scăderea în sondaje a președintelui Iohannis, asociat de electorat cu PNL, dar și conflictul Hărău – Mărginean. Pus la zid de primarii puciști, în iulie 2016, Radu Bogdan Țîmpău a pierdut președinția PNL Hunedoara și, implicit candidatura pentru un nou mandat. Alina Gorghiu a declarat că Radu Bogdan Țîmpău va face parte din echipa sa la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus