Croaţii au reacţionat dur după meci, acuzând arbitrul japonez că a acordat un penalti inexistent. „Dacă acela este penalti, nu mai putem juca fotbal. Este o ruşine. Dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă”, a spus Niko Kovaci, selecţionerul Croaţiei.

Selecţionerul Croaţiei, Niko Kovaci, a atacat prestaţia arbitrului japonez Yuichi Nishimura în meciul cu reprezentativa Braziliei, scor 1-3, şi a declarat că „dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă”, informează Gazzetta dello Sport.

„Dacă acela este penalti, nu mai putem juca fotbal. Putem vorbi de baschet. Este o ruşine. Vorbim de respect, iar noi nu am fost respectaţi. Dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă”, a spus Kovaci.

Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar ’29, ’71 din penalti şi Oscar ’90+1, în timp ce croaţii au punctat prin autogolul lui Marcelo, în minutul 11.

Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor.

Pe de altă parte, selecţionerul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a declarat, joi, după victoria din meciul de deschidere de la Cupa Mondială cu reprezentiva Croaţiei, scor 3-1, că jucătorii săi au fost fantastici, informează site-ul oficial al FIFA.

„Jucătorii au fost fantastici. Şi-au păstrat calmul şi au reuşit să întoarcă meciul de deschidere de la Cupa Mondială, ceea ce nu este deloc uşor. Suporterii meritau mult mai mult, suportul fanilor din Sao Paulo a fost extraordinar. Au existat poveşti cum că suporterii din Sao Paulo nu vor fi alături de echipă, dar nu puteam cere mai mult. Croaţia este o echipă bună. Jucătorii lor au abilitatea de a juca mingea în spatele apărării adverse din flancuri. Ei merită felicitaţi pentru cum au jucat”, a spus Scolari.

SURSA: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus