• Prelungirea restricţiilor de călătorie cu o lună a fost anunţată de ministrul federal al siguranţei publice, Bill Blair, conform cicnews.com.
  • Cetăţenii şi rezidenţii canadieni pot, totuşi, să se întoarcă în Canada şi să îi primească pe membrii familiei printr-o serie de derogări.

Prelungirea restricţiilor de călătorie cu o lună a fost anunţată de ministrul federal al siguranţei publice, Bill Blair, conform cicnews.com.

„Guvernul nostru nu va ezita niciodată să ia măsuri puternice pentru a-i ţine pe canadieni în siguranţă faţă de COVID-19, menţinând în acelaşi timp comerţul esenţial cu partenerii noştri internaţionali”, a scris Blair într-un tweet.

Blair a anunţat, de asemenea, că restricţiile impuse călătorilor americani vor fi valabile cel puţin până pe 21 februarie.

Frontiera Canada-SUA a fost închisă din martie pentru călătoriile non-esenţiale şi decizia comună a fost prelungită de mai multe ori .

Pentru a proteja canadienii de COVID-19, guvernul federal a instituit, de asemenea, măsuri internaţionale de restricţionare a călătoriilor din martie, pentru a limita călătoriile în Canada.

Cetăţenii şi rezidenţii canadieni pot, totuşi, să se întoarcă în Canada şi să îi primească pe membrii familiei printr-o serie de derogări.

Începând cu 7 ianuarie 2021, Canada cere fiecărui călător un test negativ COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Testul PCR negativ este necesar înainte ca unei persoane să i se permită să urce în orice zbor cu destinaţia Canada. Testarea nu scuteşte călătorii de carantina de 14 zile.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus