Completul de la Curtea de Apel Alba va da decizia definitivă.

 

Curtea de Apel se va pronunța în 7 martie cu privire la contestația înaintată de Mircia Muntean, care mai încearcă o dată să scape de închisoare.

El a contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Alba care i-au respins solicitarea de reducere a pedepsei. El a cerut magistraților să îi „taie” de la executare pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, primită în septembrie 2013, motivând că legea s-a modificat, iar abuzul în serviciu a fost parțial dezincriminat. Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru data de 7 martie pronunțarea în acest caz. Decizia acestei instanțe va fi definitivă.

Fostul primar al Devei a mai depus astfel de solicitări la Tribunalul București și Înalta Curte de Casație și Justiție, a cerut și recurs în casație, dar toate au fost respinse de către judecători.

Mircia Muntean a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice în 24 aprilie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus