Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduieşte în premieră „Târgul European al Castelelor”, un eveniment care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din Europa.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 1-3 mai 2015 şi se bucură de confirmarea prezenţei a 21 de participanţi de la următoarele instituţiil de cultură: Castelul Magna Curia- Deva, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Brukenthal- Sibiu, Cetatea Făgăraș, Cetatea Poenari-Arefu, Castelul Bran, Castelul Miclăușeni, Castelul Banffy – Bonțida, Turnul cu Ceas – Sighișoara, Cetatea Alba Carolina – Alba Iulia și Cetatea Oradea din România; Castelul renascentist – moștenirea Rakoczi – Sarospatak, Palatul Regal Godollo, Complexul istoric -Castelul Vajdahunyad- Budapesta din Ungaria; orașul Veles din Macedonia; Institutul Patrimoniului Național- Praga, Castelul Krasny Dvur, Castelul Becov nad Teplou și Castelul Valec din Cehia, Castelul La Mota din Spania; Fortăreața Shumen din Bulgaria.

În cadrul acestui târg expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

În parteneriat cu ”Târgul European al Castelelor”, în aceeaşi perioadă 2 – 3 mai 2015, va avea loc festivalul internaţional “Dracula Festival 2015” desfăsurat la Castelul Corvinilor. Dracula Festival încearcă să îmbine mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală presarată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea (Vlad Ţepeş) şi legenda din spatele mitului Dracula”, spun reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

În prima zi a festivalului avem onoarea să aflăm povestea personajului Dracula, spusă chiar de Dacre Stoker in persoană, strănepotul lui Bram Stoker şi autor al bestseller-ului „Dracula, mortul viu”. Cartea se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker şi este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult Dracula, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, parintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror. Cartea „Dracula, mortul viu – păstreză chintesenţa şi splendoarea gotică a romanului lui Bram Stoker. O continuare care a meritat să fie aşteptată 112 ani!

Ziua va continua cu o piesă de teatru medieval, concert de muzică clasică şi vioara precum şi alte momente artistice. Seara vom avea marea premieră a documentarului-artistic “Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” ce prezintă povestea mai puţin ştiută a marelui Voievod muntean.

Un film cu iz de basm, cu tătari şi turci, cu lupi şi şoimi, cu zimbri, cu prunci înălţati la ceruri inainte de vreme, cu trădări si oameni curajoşi peste masură, un film care spune povestea unui moment esenţial in istoria Europei. “Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” se dovedeşte în final a fi o altă modalitate de a spune un adevăr istoric bine documentat si uneori surprinzător.

Încheiem prima zi a festivalului cu un impresionant bal medieval cu muzică de petrecere, vals, concert de vioară, fachiri şi spectacole cu foc unde ţinuta medievală este obligatorie.

Pentru a intra mai mult in atmosfera a vremurilor de altădată, în ce-a de-a doua zi a festivalului se vor organiza turniruri si concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte intre cavaleri şi lecţii de spadă.

La festival se vor aduna familii cu sânge regal, distinşi nobili, cei mai bravi cavaleri şi cele mai frumoase domniţe. Zvonurile spun deja că va fi cel mai mare festival din regat.

Dracula Festival este organizat de Romanian Treasures şi Castelul Corvinilor și are ca scop promovarea României, precum şi a tradiţiilor, legendelor şi istoriei ţării noastre, totul prezentat într-o antiteză între mitul Dracula şi adevarata istorie a voievodului român Vlad Ţepeş.

Pentru mai multe detalii în legatură cu „Dracula Festival” puteti accesa www.draculafestival.com .

COMUNICAT PRIMĂRIA HUNEDOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus