Votarea va avea loc în 13 – 14 martie

Graficul de organizare a alegerii președintelui Consiliului Filialei Hunedoara a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România Hunedoara a fost dat publicității astăzi.

Depunerea declarațiilor de candidatură va avea loc în data de 2 martie. În 5 martie se va publica pe site-ul CECCAR lista candidaților admiși. În 5 zile vor fi rezolvate eventualele contestații, iar în 13 și 14 martie va fi organizat procesul de votare. Pot să voteze doar membrii care și-au achitat cotizațiile profesionale până în 28 februarie. Între 26 – 31 martie va avea loc organizarea adunării generale.

În decembrie 2017 s-a mai încercat organizarea alegerilor pentru un nou președinte. Atunci au fost depuse 5 candidaturi, însă numai una a fost acceptată. Potrivit procesului-verbal încheiat de către membrii comisiei de nominalizare a candidaților pentru funcția de președinte al Filialei CECCAR Hunedoara a fost validată doar candidatura Eleonorei Carmen Hărău, senator PNL, celelalte patru candidaturi fiind respinse fără nicio explicație. După ce toată tărășenia a apărut în presă, unicul candidat rămas în cursă s-a retras, iar din acest motiv alegerile nu s-au mai ținut. Hărău a declarat atunci pentru Mesagerul hunedorean că nu renunţă la acest proiect şi că se va înscrie din nou, atunci când vor fi organizate alegerile pentru preşedinţia CECCAR Hunedoara.

Președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România poate deține doar două mandate, atât la nivel central, cât și al filialelor. Actualul președinte, Maria Mornea, este la al doilea mandat în fruntea CECCAR Hunedoara și nu mai poate candida pentru un nou mandat.

În județ sunt aproximativ 500 de contabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus