12 milioane de lei vor fi alocate primăriilor din județ pentru echilibrarea bugetelor locale.

În această perioadă, în administrația județeană se lucrează la întocmirea bugetului județului pentru anul 2018. Cel mai probabil, acesta va fi supus dezbaterii și votului în plen la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

„Conform legii, în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să întocmim Bugetul și să-l postăm pe site pentru dezbaterea publică, urmând ca în perioada următoare, după 20 de zile, să avem în dezbatere bugetul”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepreședinte al CJ Hunedoara.

Potrivit unor surse din zona administrației județene, în acest an, Consiliul Județean va împărți aproximativ 12 milioane de lei unităților administrativ teritoriale, bani pentru echilibrarea bugetelor. Reprezentanții CJ susțin că prioritate vor avea primăriile care au nevoie de bani pentru a-și asigura cotele de cofinanțare la proiectele finanțate din alte surse decât bugetul local.

„Discutăm de finanțarea proiectelor pe care le au, știm cu toții că în județ sunt foarte multe UAT-uri care au proiecte depuse. Marea majoritatea a bugetelor de dezvoltare se bazează pe bani care vin din finanțări din afara consiliilor, respectiv POR, PNDR și PNDL2. Toate acestea au nevoie de cofinanțări, iar prioritatea numărul zero este să aibe sursele pentru a-și finanța proiectele”, a mai spus Vasilescu.

În 2017, Bugetul a fost aprobat la sfârșitul lunii martie și a fost în cuantum de 269.440.900 lei, adică aproape 60 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus