Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) a solicitat, din nou, miercuri, eliminarea codului PIN de pe cardurile de sănătate, invocând numărul mare de pensionari beneficiari ai acestui card şi faptul că PIN-ul îngreunează mult utilizarea acestei facilităţi.

Aproximativ 13,66 milioane de români vor primi carduri de sănătate. Până în prezent, au fost tipărite 12,5 milioane de carduri

“Reluăm cererea noastră şi propunem şi azi eliminarea codului PIN la utilizarea cardului de sănătate. Sunt mulţi pensionari care folosesc aceste carduri şi nu se descurcă cu codul PIN. De asemenea, în cazul unui accident grav, de exemplu, nu poate fi folosit cardul de sănătate al unei persoane, pentru că nu se cunoaşte codul PIN”, a declarat miercuri Costel Stanciu, preşedintele APC, prezent la iniţierea de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a campaniei de informare publică ‘Fii un pacient activ’, cu privire la drepturile consumatorilor de servicii medicale.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, a precizat că această campanie vizează farmaciile, clinicile, cabinetele private şi spitalele de stat şi are ca scop conştientizarea pacienţilor cu privire la faptul că au dreptul la informaţie medicală adecvată pentru a beneficia în cunoştinţă de cauză de serviciile medicale la care apelează.

“Controalele noastre au vizat farmaciile, clinicile şi cabinetele private. Am constatat că lista de preţuri era ambiguă, servicii cu preţuri ascunse, pacienţilor li se spunea că sunt trataţi gratuit la anumite servicii, iar apoi erau puşi să plătească. În urma controalelor efectuate în farmacii, am găsit suplimente alimentare inscripţionate incorect, chiar cu termenul de valabilitate expirat. În octombrie am dat amenzi de 593.000 lei în farmacii, pentru nereguli în comercializarea medicamentelor, iar în luna iunie am aplicat amenzi de 613.000 lei, pentru comercializarea necorespunzătoare a suplimentelor alimentare”, a spus Dunca.

Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus